Hirdetés

Felelős állattartásra ösztönöznek

Fotó: Győre Márk
Győr+
2019.10.04. 13:13

A Viasat Nature a Vidanettel közösen most rászoruló állatok családkeresését igyekszik könnyebbé tenni.

Hirdetés

PET palack cserék, madarakon és állatotthonos lakókon való segítség után a Viasat Nature tévécsatorna idén a felelős állattartás mellett tette le a voksát. A Vidanet kábelszolgáltatóval közösen most rászoruló állatok családkeresését igyekszik könnyebbé tenni.

A Viasat World médiaszolgáltatóhoz tartozó Viasat Nature tévé műsorai gyakran új perspektívából közelítenek meg közérdeklődésre számot tartó témákat: az orvoslást például az elhivatott állatorvosok szemszögéből, a hajléktalan lét témáját pedig azok kutyáin keresztül dolgozza fel. A természet és az állatvilág felfedezése mellett a csatorna gyakran támogatja társadalmilag hasznos ismeretterjesztő-, illetve dokumentumfilmek gyártását, de kiemelten figyel az emlék- és világnapokra is, amikor igyekszik fizikailag is tenni az élhetőbb világért: 2017-ben például a Hortobágyi Madárkórház lakóit vette szárnya alá, a következő évben a Noé Állatotthon árvái élvezhették segítségét, de szembeszállt a Föld egyik legnagyobb problémájával, a PET palackokkal is: nyári gerillaakciói során műanyag flakonokat cserélt környezetbarát kulacsra.

Hirdetés

Az idei évben a győri székhelyű Vidanettel karöltve a felelős állattartás népszerűsítése került zászlóként a Viasat Nature hajójára, amelyet a Győri Állatmenhely szakmai felügyelete alatt kiviteleznek. Az október 4-i Állatok Világnapja alkalmából 50 örökbefogadás előtt álló kutya és macska ivartalanítását finanszírozza, ezzel könnyítve meg befogadásukat.

– Sok állat felelőtlen állattartás következtében érkezik hozzánk, nem kívánt, így gazdátlan kölyökként. Úgy tűnik, sokan talán nem is tudják, hogy az ivartalanítás nem csak a felelősségteljes gondolkodás miatt hasznos, hanem számos, akár végzetes betegség is megelőzhető vele – árulta el Nagy Péter. Az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagjának tapasztalatai szerint az orvosilag kezelt állatokat sokkal szívesebben is fogadják örökbe.  – Hatalmas segítség számunkra a háromnegyed millió forintos támogatás, amely egyben 50 kisállat gazdára találását gyorsítja meg.

Az állatvédelem támogatásával a Vidanet kábelszolgáltató is tovább szélesítette jótékonysági palettáját, amely az utóbbi években kiemelten gyerekekkel foglalkozó szervezetekre, sportcsapatokra és fiatal sportolók támogatására, valamint ingyenes digitális oktatások szervezésére fókuszált.

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |
likeold
a fb oldalunkat