Felavatták az ügyészség új épületét

Szöveg és fotó: Németh Boglárka
2023.06.20. 13:32

Átadták a Győri Járási Ügyészség új épületét a Szent István úton. Kedd délelőtt dr. Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze nyújtotta át jelképesen a kulcsot dr. Takács Péter vármegyei főügyésznek. Az épület egy bankfióké volt, 2017-ben újították fel, így energetikailag teljesen korszerű.

Dr. Takács Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség főügyésze a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2021. december 20-án írták alá az adásvételi szerződést.

„Valamennyi győri székhelyű ügyészi, szervezeti egység elhelyezési problémáját megoldottuk” – hangsúlyozta a főügyész a vásárlás kapcsán, hiszen közel 40 munkatárs, köztük a gazdasági, az informatikai és a statisztikai osztály dolgozói is beköltöztek április óta, több ütemben az épületbe.

A 1012 négyzetméter nagyságú épületet 2017-ben újították fel, az új gépészeti rendszer egy számítógépes program segítségével vezérli a hűtést és fűtést, így az elszabaduló energiaárakkal nem kell küzdenie a vármegyei ügyészségnek. A földszinten a Járási Ügyészség munkatársai dolgoznak egy open office jellegű ügykezelő és fogadóirodában, de van az épületben tanácskozó és oktatási terem is. 

Az átadáson dr. Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze rámutatott arra, hogy 2000 óta azért dolgoznak, hogy az ügyészség épületeit felújítsák, bővítsék és ha szükséges újakat vásároljanak. A koronavírus járvány nagy kihívások elé állította őket, hiszen át kellett állni a digitális rendszerre, a távmunkára, napjainkban pedig az energiaválság ad kihívásokat.

„Legfőbb ügyészként mindig az a legszebb feladat, ha új épületeket adhatunk át, ilyeneket mint a győri, ami korszerű és modern, ezáltal biztosítja a megfelelő munkakörülményeket“- fogalmazott a legfőbb ügyész, aki maga is megnézte az épületet egy bejárás során. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #átadó | #Győri Járási Ügyészség | #híradó |