Győr-Szol Zrt.

Fejlesztési és felújítási munkák a győri távhőrendszerben

Illusztráció: Győr+ Archívum
Győr+
2020.06.25. 19:45

A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága a korábbi évekhez hasonlóan a nyári hónapokban végzi el a távhőrendszer karbantartási és fejlesztési munkáit annak érdekében, hogy a szeptember 15-e és a következő év május 15-e közötti fűtési időszakban lehetőleg semmilyen üzemzavar ne zavarja a felhasználókat. A szolgáltató idén is jelentős összeget fordít a meglévő primer távhővezeték-rendszer karbantartására, egyes részeinek felújítására, valamint új fogyasztók bekötésére.

Az elsők között az új belvárosi távhőelosztó hálózat munkaterületét adják át, amelyen az ez évre tervezett első ütemben a Liszt Ferenc utcától a Nefelejcs közön keresztül a Gyógyszer közig új távhővezetéket építik ki. A vezeték egy rövid szakaszt leszámítva teljesen új nyomvonalon fut, korszerű, előszigetelt csővezetékrendszer elemeinek felhasználásával készül. A kivitelezési munka során várhatóan június 22-e és 30-a között, a Pannon-Víz Zrt. hibaelhárítási munkáit követően, új forgalmi rend szerint, ideiglenes forgalomkorlátozásra és terelésre kell számítani a Teleki László utcában.

Ezt követően július 20-a és augusztus 14-e között a Nefelejcs köz környezetében a Liszt Ferenc utcát is teljesen lezárják. A Liszt Ferenc utca, Újkapu utca, Teleki László utca irányú forgalmát a Lukács Sándor utca–Pálffy utca szervizút irányba terelik el. A Lukács Sándor utcában egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a Liszt Ferenc utca és a Pálffy utca szervizút között déli irányban. A Liszt Ferenc utcában a Lukács Sándor utca–Liszt Ferenc utca 16. közötti szakasz zsákutca lesz. Az érintett területen ideiglenes forgalomtechnika szerint lesz lehetséges a közlekedés. A kivitelezési munkákkal augusztus közepén végeznek a szakemberek.

Az önkormányzat szervezésében megvalósuló, a győri Jókai utcát érintő útfelújítás, és az ahhoz kötődő egyéb közmű-rekonstrukciók munkálataihoz kapcsolódóan végzi el a szolgáltató a belváros távhőellátása szempontjából nagy fontosságú, úgynevezett belvárosi hurkolóvezeték egy részének cseréjét. A felújítandó távhővezeték nyomvonala a Szent István úti NAV belső udvarán található bakos vezetéstől a Szent István út 19–25. szám alatti lakóépület belső udvaráig terjed, és a nyomvonal középső szakasza a Jókai utat is lekeresztezi. A vezetékcsere az érintett területen szintén felújítást végző több közműszolgáltatóval összehangolt ütemterv szerint igazodik majd a Jókai út felújításához. A távhőt érintő munkarészek várhatóan június 19-e és augusztus 19-e között zajlanak. A munkavégzés során a Jókai utca távhő által érintett szakaszán félpályás forgalomkorlátozással a hivatalok, intézmények megközelíthetősége a célforgalom számára folyamatosan biztosított lesz.

Szintén a belváros forgalmát érintő beruházásként valósítja meg a Győr-Szol Zrt. két új építésű társasház távhő-bekötővezetékének kivitelezését. Az Árpád út 9. szám alatti ingatlan ellátását a Nagy Jenő utca felől, a Bajcsy-Zsilinszky út 47. szám alatti épületet a Lukács Sándor utca irányából, új távhővezetékek kiépítésével biztosítja a szolgáltató. A közúti forgalom számára mindkét helyszín esetében félpályás forgalomkorlátozással lesz lehetséges a közlekedés. A június végén, július elején kezdődő munkák előreláthatóan 4-6 hetet vesznek igénybe.

Mindezeken kívül több új épület távhőrendszerre kötése is megtörténik az év hátralévő részében, ám ezek a munkák a forgalmat nem fogják jelentősen zavarni.

A Győr-Szol Zrt. a várható közlekedési nehézségek miatt az arra közlekedők megértését kéri.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr-Szol Zrt. |