Hirdetés
Generációk Háza

Fedett udvar, látványlift

Fotó: O. Jakócs Péter
J. Kovács Andrea
2021.06.19. 14:14

Nemzedékek nőttek fel az először Úttörőháznak, a rendszerváltás után Gyermekek Házának nevezett, végül a mai nevét elnyert intézmény, a Generációk Háza Művelődési Központ programjain.

Hirdetés

Szakkörök, táncházak, gyermekprogramok, táborok, előadások sokaságának emléke él a győriek szívében. No meg a jó hangulat, az önfeledt játék, a kikapcsolódás élménye. Az épület felett azonban eljárt az idő, megérett a felújításra, bővítésre.

A jó hírt dr. Dézsi Csaba András polgármester jelentette be közösségi oldalán. A belvárosi épület felújítása pályázati pénzből, mintegy 390 millió forintból valósul meg. A közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, a Terán Kft. már átvette a területet.

Hirdetés

Teljesen megújul a homlokzat, a tető és az épület fűtési rendszere. Az udvart lefedik, így egész évben használható lesz. Az akadálymentesítéssel a mozgásukban korlátozottak is könnyebben közlekedhetnek majd. A művelődési központ látványlifttel bővül, a padlástér eddig be nem épített részét kihasználva pedig új foglalkoztatókat alakítanak ki. A kivitelezés egy évet vesz igénybe.

A város Útkezelő Szervezete felhívja a figyelmet arra, hogy az Aradi vértanúk úti ingatlan homlokzatán végzett munkák miatt várhatóan az érintett járdaszakaszokat lezárják. Anyagtárolás és toronydaru igénybevétele miatt szükség lesz az Árpád út úttestére is. Ezzel kapcsolatban útszűkület kialakulása várható.

A Generációk Házának felújítása előtt már távhő- és gázvezeték-cserélési munkákat kezdtek az Aradi vértanúk útján, valamint az Árpád úton is. A három munkaterület összefüggése eredményeként a forgalom folyamatos biztosítása nem mindig lesz megoldható, ez várhatóan leginkább az Árpád úton lesz tartósan érezhető. Ezért kérik az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét.

Kapcsolódó témák: #felújítás | #generációk háza |
likeold
a fb oldalunkat