Győrben több mint 27 ezer embert érint

Februárban megemelt nyugdíj és 13. havi juttatás is érkezik

Földvári Gabriella Fotó: depositphotos.com
2023.01.22. 13:21

Jó hír a nyugdíjasoknak, hogy februárban az emelt nyugdíjuk mellett érkezik a teljes 13. havi is, ami nagy segítséget jelenthet számukra a jelenlegi nehéz időszakban.

Hirdetés

A kormány már eddig is jelentősen emelt a nyugdíjakon, visszavezette a 13. havi nyugdíjat, és nyugdíjprémiumot is kaptak a szépkorúak. 2010 óta minden évben sikerült megóvni a nyugdíjak értékét, az idei 15 százalékos emeléssel ez a tendencia folytatódik. A januártól esedékes emelés az öregségi nyugdíjak mellett a nyugdíjszerű ellátásokra is kiterjed. A februárban érkező 13. havi nyugdíj már ezt a megemelt összeget is tartalmazza.

Magyarország lakosságának negyede, közel két és fél millió ember részesül nyugdíjban, vagy más nyugdíjfolyósítási körbe tartozó ellátásban a KSH adatai szerint. Győrben tavaly több mint 132 ezren éltek, közülük 27 ezernél is több a nyugdíjas, a 65 éven felettiek száma pedig 26.485 volt.

A megemelt összeggel az átlagnyugdíj 205 ezer forint lett. Tavaly másfélszeresére emelkedett a legmagasabb összeget kapó nyugdíjasok száma. A KSH adatai szerint az egy évvel korábbi adatokhoz képest mintegy másfélszer annyian kapnak 300 ezer forint feletti nyugdíjat. 2021-ben a legmagasabb juttatási kategóriába eső nyugdíjasok száma 123 ezer volt. 

Kapcsolódó cikkünk:

Illusztráció: depositphotos.com

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #juttatás | #nyugdíj | #nyugdíjemelés | #szépkorúak |