Ezen a hétvégén is jobbnál jobb programokkal vár Győr és környéke!

Győr+
2024.06.07. 14:15

Dunafeszt, Cserók Placc, katonazenekari fesztivál Győrben, Art Piknik Pannonhalmán, falunap Nyúlon, Ladikos fesztivál Mecséren - számtalan izgalmas program lesz a hétvégén!

A II. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében Dánielfy-koncert lesz június 7-én 22 órakor a színház épülete előtt a II. János Pál téren. Ugyanitt, 8-án a Hoppáré Zenekar ad műsort 21 órai kezdettel.

Jótékonysági gyereknapot és Júniálist szervez a Kismegyerért Hagyományőrző Egyesület június 8-án, a Napóleon-szobornál. A rendezvényt zenés ébresztővel kezdi a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz, majd egész nap eseményekben gazdag gyerekműsorokkal, programokkal, sztárfellépőkkel és finomabbnál finomabb ételekkel várnak minden érdeklődőt.

Cserók Placc – termelői piac lesz Győrszentivánon június 8-án 7.30–11.30-ig a Molnár Vid Művelődési Központnál lévő sátorban, ahol helyi és környékbeli termelők portékáiból válogathatnak a látogatók.

Art Piknik néven egyedülálló, a gasztronómiát és a művészetet ötvöző fesztivált rendeznek Pannonhalmán a hétvégén. Június 8-án és 9-én 12 órától az estébe nyúlóan kerekasztal-beszélgetések, kreatív műhelyek, kiállítások, könyvvásár, gyermekprogramok, látványfőzés és zene várják 11 helyszínen az érdeklődőket.

Radó Matiné – június 9-én gyermekelőadással várják a családokat, kicsiket és nagyokat. 16 órakor a Laniakea Színház előadásában lesz látható a Horgász Hétvége című pecás kaland.

Szakorvosi szűrővizsgálati és tanácsadó napot szervez a Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda június 10-én 14 és 17 óra között a Szent Imre út 41. szám alatt található rendelőintézetben, aktív korú, dohányzó, győri lakosoknak. Jelentkezni a gyorplusz.hu felületén is megtalálható online kérdőív kitöltésével lehet.

Tompa Andrea – Fejtől s lábtól című műve lesz a Kisfaludy Károly Könyvtár által szervezett könyvklub következő témája. A beszélgetésre a 2. emeleti rendezvényteremben kerül sor június 10-én 17 órakor. A részvétel ingyenes, de könyvtári tagsághoz kötött.

Folytatódik a Magyar Évezredek előadás-sorozat, az érdeklődők Balla Ede Zsolt: Magyar királylány Thüringiában – Szent Erzsébet élete és ragyogása című előadását hallgathatják meg június 11-én 18 órakor a GYMSM Kereskedelmi és Iparkamara Baross termében.

Franciák Magyarországon – 1809. Győri csata címmel nyílik kiállítás Győrben, a vasútállomás utascsarnokában június 13-án 11 órakor. Megtekinthető szeptember 10-ig, a hét minden napján, 9–22 óráig. A megnyitó után – azonos címmel – előadást hallgathatnak meg az érdeklődők az Arany János Művelődési Ház Galériájában 11:30-as kezdéssel.

Felvonulással kezdődik a II. Győri Regionális Katonazenekari Fesztivál június 14-én 17 órakor a Dunakapu téren. 17:30-kor fellépnek a Magyar Honvédség Kaposvár, Székesfehérvár, Tata Helyőrségi Zenekarai és a Magyar Honvédség Veszprém Légierő-zenekara, 21 órától pedig a Magyar Honvédség Központi Zenekarának Curtain up című koncertje lesz hallható.

Ladikos fesztivál lesz Mecséren június 15-én. Az idei fesztivál kiemelt fellépője az 50. évfordulóját ünneplő Kossuth-díjas Vujicsics Együttes. A kiváló hangulatot a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek, bor- és pálinkakóstolók garantálják.

Falunap lesz Nyúlon június 15-én 10–22 óráig az Ady parkban, ahol koncertekkel, harmonikaműsorral, családi és kézműves programokkal, ugrálóvárral és állatsimogatóval is készülnek a szervezők.

A Magyarország–Svájc Eb-mérkőzést kísérhetik figyelemmel a szurkolók nagy képernyős TV-n, a Radó Matiné keretében június 15-én 15 órakor a Radó- szigeten.

Táncfesztivál

Hamarosan kezdődik a 19. Magyar Táncfesztivál. Az előadások mellett ingyenes programok is várják az érdeklődőket: június 19-én 14 órától az MMA ösztöndíjprogramjának és a Színházművészeti tagozat 2021–2024-es évfolyamának eredményeit mutatják be a Múzeumházban. 20 órától Papp Tibor fotókiállításának megnyitójára kerül sor a színház csillárszintjén, 21 órától pedig magyar–török világzenei koncert lesz a II. János Pál téren. 20-án 17:30-kor a Műhely folyóirat tematikus számának anyagaiból lesz kiállítás és bemutató, 21 órakor pedig társastánc-bemutató – bachata, Latin 4 Ladies – és tanítás várja az érdeklődőket a II. János Pál téren. 21-én 21 órakor a Mai Rumba kubai zenekar zenél, 22-én 21 órától Lippentő táncház lesz, 23-án 21 órától pedig forró salsaritmusokat élvezhetünk, ezekre a programokra is a II. János Pál téren kerül sor.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr-Moson-Sopron | #hétvége | #programajánló |