Évet zárt a Győri Ipartestület

Ficsór Dávid Fotó: Vig Norbert
2022.12.01. 20:35

Csütörtökön este tartotta hagyományos évzáró iparos gyűlését a Győri Ipartestület. A rendezvényen átadták a különböző jubileumi díjakat, kitüntetéseket.

Hirdetés

Glázer Péter, a szervezet elnöke a Győr+ Médiának elmondta, minden tagot, minden iparost megérintett az energiaválság.

„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. De úgy érzem a vállalkozók megpróbálnak újra összeállni és az ipartestület kötelékében újra érezni, hogy talán egységben nagyobb erő van. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy 47 új taggal bővültünk, igaz volt lemorzsolódásunk is. Viszont nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hat olyan ipartestületi tagunk volt, aki a negyven éves tagságát ünnepelte a mai napon” – emelte ki az elnök.

Az eseményen dr. Dézsi Csaba András az ipartestület javaslatára két vállalkozónak, Csendes Endrének és Lachmann Istvánnak nyújtott át kitüntetéseket. Győr polgármestere rövid beszédben köszönte meg a győri iparosok, vállalkozók munkáját.  

„Azt lehet mondani, hogy a nemzetközi energiaválság miatt nem a legszebb, legkönnyebb időszaka ez a mostani Győrnek, Önök ezt pontosan érzik. De ezt a feladatot adta a Jóisten, és, ahogy az egészségügyben a szívvel foglalkozom, próbálom mozgásban tartani, ugyanez igaz a gazdaságra is, aminek a tisztes ipar egy jelentős része. Az iparos, vállalkozói réteg egy nagyon fontos része városunknak. Hiszen nem csak arról van szó, hogy Győr számára egy olyan adóbevételt jelent a munkájuk, amiből a köz céljára tudunk fordítani, hanem valójában Önök adják a városnak a lelkét!” – hangsúlyozta a városvezető.

A megyei közgyűlés elnöke is ott volt a rendezvényen, ő is adott át elismeréseket. Németh Zoltán üdvözölte a 47 új tagot és sajnálatát fejezte ki a lemorzsolódás kapcsán. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #híradó | #ipar-gazdaság |