A munka mindig meghozza gyümölcsét

Évértékelő az Ipartestületben

J. Kovács Andrea Fotó: Mekliz Fotó/Kasza Fruzsina
2023.11.30. 20:44

Évértékelő ünnepséget tartott a Győri Ipartestület. A Zöldfa étteremben rendezett eseményre a tagságon kívül ellátogatott dr. Dézsi Csaba András polgármester, Dr. Pető Péter, a vármegyei közgyűlés alelnöke, valamint a térség több kistelepülésének polgármestere.

Hancz István, a szervezet titkára többek között arról beszélt, hogy a IV. ipari forradalom küszöbén a digitális átalakulás felgyorsul, s felerősödik annak az új generációnak a szerepe, amelyik teljesen más elvárásokkal rendelkezik és képes a gyors váltásra. A folyamat az Ipartestületben is megfigyelhető, a generációváltás felgyorsult, a fiatal vállalkozók térnyerése egyre erőteljesebb.

Dr. Dézsi Csaba András köszöntőjében úgy fogalmazott: „A helyi kisvállalkozók munkája, szorgalma, tudása az, ami különleges formát ad a városnak. Ők a nagy vállalatok mellett azt a polgárságot reprezentálják, akik vagy önerőből vagy a családi hagyományokat folytatva tartják életben cégüket. Meg kell mutatni a fiataloknak, hogy az elértéktelenedni látszó munka a mai világban is meghozza a gyümölcsét.” A polgármester arról is szólt, hogy Győr azért is több mint egy város, mert a határainkon túlterjed azoknak az embereknek a tábora, akiknek szívügye Győr, akik valamiképpen kötődnek városunkhoz.

Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: „Győr mindig kereskedő és iparos város volt, melynek az évszázados tisztes hagyományait méltón ápolja az Ipartestület. Arra biztatom Önöket, hogy azt a tudást, amit felhalmoztak, próbálják átadni a jövő generációnak. Az iparosság lényege, hogy a jó közösségi szellemnek köszönhetően a hagyományok átöröklődnek.”

Az est kitüntetések átadásával folytatódott. Dr. Dézsi Csaba András Győr Megyei Jogú Város „Ezüst” Emlékérmet adományozott Nagy Tamás pályázati tanácsadónak és Horváth Mónika fodrász mesternek.

Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzata „Ezüst” emlékéremben részesült Tóth Gergely, szállodatulajdonos és Gyűrű Ferencné fodrászmester. A Győr-Moson-Sopron Vármegye Szolgálatáért Díj Ifjúsági tagozat kitüntetést Baranyai Vivien fodrász vehette át.

Az Ipartestület 50 éves tagságért Aranygyűrű kitüntetés adományozott Csermák Gusztáv kelmefestő mester, valamint Vámossy Attiláné kalapos mester részére.

A 25 éves tagságért „Ezüstgyűrű” kitüntetést kapott Paár Ottó hideg burkoló, Maráczi Ferenc árufuvarozó, Bálint Péter órás és Gasztonyi Péterné fodrász mester.

Az IPOSZ Aranyozott emlékérmét vehette át Szabó István Lajos árufuvarozó, Tompa Sándor ékszerész-ötvös, Sikk István árufuvarozó, Ács Vilmos és Barcsné Töpler Katalin.

A fentieken kívül díszoklevélben részesültek mindazok, akik 10, 15, 20, 30, 35, 40, 45 éve tagjai az  Ipartestületnek.

Galéria: MekliZ Fotó/Kasza Fruzsina

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt