Gazdaság

Érkezik az adó-visszatérítés és az szja-mentes bér

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.03. 14:23

Februárban érkezik a családi adó-visszatérítés, aminek összege elérheti szülőnként a 800 ezer forintot és a 25 év alatti fiatalok már az szja-mentes fizetést kapják meg. Erről Simon Róbert Balázs számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány összességében 600 milliárd forintot utal vissza a gyermekes családoknak. A képviselő azt mondta, a gazdasági növekedésnek köszönhető, hogy ekkora összeget tud visszaadni a kormány a családoknak. A családi adó-visszatérítés közel 2 millió szülőt érint.

„A magyar gazdaság kimagasló teljesítménye tette lehetővé, hogy különböző jóléti intézkedésekről döntsön a kormány” – mondta a Győr+ Médiának Simon Róbert Balázs. „Februárban érkezik a családi adó-visszatérítés, amelynek értéke szülőnként akár a 800 ezer forintot is elérheti és a 25 év alatti fiatalok már az szja-mentes fizetést kapják meg ebben a hónapban” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Az 5 százalék körüli gazdasági bővülésnek köszönhetően a kormány összességében 600 milliárd forintot utal vissza a gyermekes családoknak” – fogalmazott a politikus. A családi adó-visszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, köztük rengeteg győri famíliát is” – emelte ki Simon Róbert Balázs.

„A kormány azt vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is részesei lesznek, az Európában egyik leggyorsabban növekedő gazdaság eredményei teszik lehetővé, hogy visszafizessük a befizetett szja-t” – hangsúlyozta a képviselő. „A 25 év alattiak szja-mentessége automatikusan jár, nem kell papírokat töltögetni és kérvényezni sem, a gyakorlatban az történik, hogy a munkáltató nem vonja le a 15 százalékos adót a havi fizetésből, tehát februárban minden érintett több tízezer forinttal többet vihet haza, amint amennyit januárban kapott” – zárta szavait Simon Róbert Balázs.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #adóvisszatérítés | #gazdaság | #SZJA |