Hirdetés

Eredményes volt a piknik az állatmenhelyen

Fotó: Ács Tamás
Tóth Vivien
2020.10.03. 16:10

Nagy népszerűségnek örvendett az Állatok Világnapja Piknik a Győri Állatmenhelyen. Már korai érkezésünkkor szinte tele volt a parkoló, és amerre csak a szem ellátott, a kutyák boldogan, csaholva sétáltak.

Hirdetés

Gyönyörű, napfényes októberi időjárás várta azokat, akik kilátogattak szombaton az állatmenhelyre. Érkezésünkkor már a legtöbb kennel ajtaja nyitva állt, a kutyusok boldogan sétáltak a látogatókkal, akik regisztráció után már vihették is a számukra szimpatikus ebet egy kiadós sétára. Ezen a hétvégén az állatokat ünnepeljük, és nincs is nagyobb öröm számukra, ha kenneljükből kiszabadulva, új ingereket tapasztalva sétálhatnak egy nagyot. A menhely sem várta üres kézzel a hozzájuk érkezőket, mindenki talált a kedvére való finomságot a kihelyezett asztalon, ahol helyett kaptak a sós és édes harapnivalók, valamint frissítő gyümölcsszörp is.

Szombaton vidám kutyusokat láthattunk, szinte nem is maradt olyan eb, aki ne került volna sorra, a legtöbbjük elfáradva, boldogan tért vissza azzal a reménnyel, hogy hamarosan szerető gazdára találnak. Mi sem hagytuk ki a sétáltatás lehetőségét, Tomot, a kistestű tacskó keveréket vittük el egy körre, aki végig kicsattanó örömmel és sok – sok puszival hálálta meg a túrát.

Hirdetés

Tom nem sokáig marad a menhelyen, a napokban jön is érte a gazdijelölt, aki boldog otthont fog biztosítani neki. A leendő Győr+ Mancsok rovat gazdikereső kutyáját, Biankát is kivittük egy ismerkedős sétára, akit hamarosan bemutatunk olvasóinknak.

Akik ma lemaradtak, nekik még vasárnap 9-15 óra között lesz arra lehetőségük, hogy megismerkedjenek az állatmenhely lakóival. A Győri Állatmenhelyen az adományokat is szívesen fogadják, szerencsére a délelőtt folyamán már szép számmal gyűltek az eledelek, de a menhely zsúfoltsága miatt minden finom falatnak helye van, aki teheti, ne érkezzen üres kézzel.

Látogatásunk alkalmával a macskák részlegére is benéztünk, ahol számos barátságos, szeretetéhes kiscica fogadott minket. A cica dömping a menhelyen sajnos általános probléma, így akinek nem csak a kutyákhoz húz a szíve, látogassa meg a doromboló négylábúakat is, a menhely dolgozói örömmel segítenek kiválasztani azt a cicát, aki illene a családjukba.

Fotók: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Állatmenhely |
likeold
a fb oldalunkat