Eredményes gyakornoki programot zártunk

Fotó: Marcali Gábor
Mireider Máté
2022.09.01. 18:36

A nyáron hat héten át fogadott gyakornokokat a Győr+ Média. A tehetséges fiatalok a korábban már ismertetett Diáktudósítók programból kerültek cégünkhöz.

Figyelmes olvasóink több cikkel is találkozhattak már, ahol jeleztük: az írás nem a Győr+ Média munkatársai által készült, hanem a Diáktudósítók tollából született. Ahogy arról tavaly beszámoltunk, a Városházán az érdeklődő diákok több munkatársunk előadását is meghallgathatták, azóta pedig többször győri iskolákból is közöltünk híreket, amelyeket diákok írtak.

Az ötlet végül így adta magát; a nyári, iskolai szünet idejére hármójuknak lehetőséget adtunk arra, hogy gyakornokként bizonyítsanak. Mindhárman két hétig látogatták szerkesztőségünket, fő munkájuk az online hírszerkesztők segítése volt, de belekóstolhattak a televíziós, helyszíni riportok forgatásába és a rádiós kollégák interjúival is dolgoztak a háttérben. Elkísértek minket sajtótájékoztatókra és fotózásokra is, de a Győr+ Hetilapban is jelentek meg interjúk, amelyet a segítségükkel készítettünk.

Csaplár Kata, Mics Flóra, és Szeredi Zsófia (b-j) Fotó: Marcali Gábor

A hat hét alatt közel 150 különböző anyag került ki kezeik közül, ezzel nem csak tapasztalatot szerezve, de a szerkesztőségünk munkáját is segítve.

Csaplár Kata a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tanulója, most szeptemberben a 11. évfolyamot kezdi. “Örülök, hogy új embereket ismertem meg, és hogy beleláthattam a média rejtelmeibe” – osztotta meg Kata velünk a gyakornoki program lezárultával.

Mics Flóra nem először volt a Győr+ Média munkatársa, korábban már dolgozott nálunk. „Nagyon jól éreztem magam és sokat tanultam! Beleláttam abba, hogyan működik a média világa. Szeretnék ilyen irányban továbbtanulni, ezért különösen hasznosnak éreztem ezt az időszakot” – véli Flóra, aki a Baksa Kálmán Gimnázium 12. évfolyamát kezdi most.

Szeredi Zsófia szintén a Baksa Gimnázium tanulója, a 11. évfolyamot kezd meg ősszel. „Nagyon örültem a lehetőségnek, mivel a későbbiekben humán területen szeretnék elhelyezkedni, ez pedig egy jó alkalom volt belekóstolni ebbe, hiszen mindig is érdekelt a média” – összegezte Zsófi.

Kapcsolódó témák: #diáktudósítók | #Győr+Média |