A polgármestert kérdezték a diáktudósítók

Fotó: Ács Tamás
Szakács Éva
2021.12.06. 12:22

A győri közéletről, a médiáról tettek fel kérdéseket a diák újságíró-jelöltek dr. Dézsi Csaba András polgármesternek és Knézy Jenőnek, a Győr+ Média vezérigazgatójának a Városházán rendezett képzésen.

A képzés célja a közélet iránti érdeklődés fokozása, ezért a Győr+ Média elhatározta, hogy saját felületein (online, hetilap, televízió, rádió) teret ad az ő életkoruknak megfelelő tartalmaknak. A diákok gondolatait, világlátását, jövőképét maguk a fiatalok tudják érzékeltetni, a saját nyelvezetükön elmondani, ábrázolni. A Győr+ Média ehhez járul hozzá, segítve a diákok felkészítését a különböző műfajokban történő kommunikációra.

A rendezvényen dr. Dézsi Csaba András polgármestert többek között a közgyűlések menetéről, politikai pályájáról is kérdezték. A polgármester hangsúlyozta a fiataloknak, hogy olyan pályát válasszanak maguknak, amit szeretnek, és nem lesz számukra mindennapi teher. Knézy Jenő, a Győr+ Média vezérigazgatója sportriporteri pályakezdéséről, kulisszatitkokról és a médiacsoport környezettudatos tevékenységéről is beszámolt. Garamvölgyi Imre, a hetilap főszerkesztője és Marcali Gábor fotóriporter szakmai ismertetőjét követően Hajba Ferenc újságíróval fotókat elemeztek a jelenlévők. Az esemény Feketéné Kovács Zsuzsanna szervezési referens játékos online tesztjének kitöltésével zárult.

Kapcsolódó témák: #képzés | #önkormányzat | #városháza |