Érdemes gyűjteni a kupakokat

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2022.03.26. 15:20

Megtelt a Győr-Szigetben található „kupakgyűjtő szív”. A műanyag kupakok értékesítéséből befolyt összeget egy olyan győri alapítvány kapja meg, amely tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeket segít.

Hirdetés

Szeles Szabolcs győri alpolgármester és egyben a városrész önkormányzati képviselője csavarhúzóval és szerszámokkal felszerelkezve érkezett a helyszínre hogy kinyissa a csaknem teljesen megtelt „kupakgyűjtő szívet.”

„Még decemberbe telepítettük ezt a gyűjtőpontot, amely Szigetben a Győri Olimpiai Sportparkkal szemben lévő parkolóban található, és szerencsére azt tapasztaltuk, hogy nagyon gyorsan telik. Ezért felkutattunk egy olyan egyesületet, amelynek nagy segítséget jelent, ha megkapják a kupakokból származó bevétel. Az itt élőkkel egyébként megbeszéltük, és kiválasztottuk az Engel Tanonc Egyesületet, amely elsősorban tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat támogat.” – kezdte Szeles Szabolcs majd hozzátette: érdemes volt saját képviselői keretéből létrehozni ezt a gyűjtőhelyet, amely amellett, hogy a környezettudatosságra ösztönzi az emberek, a kupak „visszaváltásából” még segíteni is tudunk másokon.

Terveim között szerepel, hogy Szigetben, Újvárosban és Pinnyéden is létesítünk majd „kupakgyűjtő szíveket” – emelte ki az alpolgármester.

A műanyag kupakokból befolyt összeg éves szinten elérheti a százezer forintot, amely komoly segítséget jelent az Engel Tanonc Egyesületnek, amelynek központja a Kossuth utcában van, és nem csak tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeket támogatnak felzárkóztatási programokkal, hanem többek között Down klubot is működtetnek, és egyéb szabadidős fogalakozásokat szerveznek rászoruló családoknak.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés