Erasmus+: tájékoztatást adott ki a győri egyetem

Győr+ Fotó: Széchenyi István Egyetem
2023.01.12. 14:19

A ma megjelent közleményükben hangsúlyozzák: továbbra is biztosított a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetősége a Széchenyi-egyetemen.

Hirdetés

A tájékoztatást változatlan formában közöljük:

Az elmúlt napokban kiderült, hogy az Európai Bizottság átmenetileg nem engedélyezi a közérdekű vagyonkezelő alapítványok által fenntartott magyar felsőoktatási intézményekkel új támogatási szerződések megkötését, ami érinti az Erasmus+ ösztöndíjprogramot is.

A Széchenyi István Egyetem ezzel kapcsolatban hangsúlyozza, hogy a már elnyert Erasmus+ pályázatok és a kapcsolódó, elindult projektek megvalósítása biztosított az intézményben, ugyanis az ezekkel összefüggő szerződések aláírása már megtörtént, finanszírozásuk pedig folyamatos. Azok a hallgatók és munkatársak tehát, akik pozitívan elbírált pályázattal rendelkeznek, részesülni fognak a megítélt ösztöndíjban akkor is, ha még nem utaztak ki nemzetközi tapasztalatszerzésre az általuk választott európai partneregyetemre.

Fontos kiemelni továbbá, hogy az Európai Bizottság intézkedése csupán átmeneti jellegű, felülvizsgálatára remélhetőleg néhány hónapon belül sor kerül. A következő tanévre szóló hallgatói és munkatársi pályázati folyamat akadálytalanul folytatódik. A korábbi évekhez hasonlóan a hallgatói pályázat már meg is jelent a Széchenyi István Egyetem honlapján, amely a következő linken érhető el: https://ipc.sze.hu/erasmus-felhivas. A beadási határidő 2023. március 8. A munkatársi pályázat kiírása a korábbiakhoz hasonlóan ősszel történik majd meg.

A Széchenyi István Egyetem a jövőben is folyamatos tájékoztatást nyújt valamennyi hallgatónak és munkatársnak az Erasmus+ ösztöndíjprogrammal kapcsolatban.

Forrás: uni.sze.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Erasmus | #Széchenyi István Egyetem |