Hirdetés
Generációk Háza

Építő tábor a 750-es jubileum jegyében

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2021.07.07. 17:11

Az idei építő tábor is a város 750-es jubileuma jegyében zajlik. Erről a Generációk Házának igazgatója beszélt a Győr Plusznak. Kokas Éva kiemelte, a Vaskakas és a Frigyláda történetét is megjelenítik a marcalvárosi kiserdőben, ahol hétfőn indult az építkezés és három héten keresztül tart. Tavaly, a járványhelyzet miatt elmaradt az építő tábor, így a mostani a hatodik a sorban, a program népszerűsége pedig semmit sem csökkent az évek során. A körzet önkormányzati képviselője Híradónknak elmondta, összesen 300 gyerek tartalmas kikapcsolódását biztosítja az idei építő tábor.

Hirdetés

„Évekkel ezelőtt a németországi Koblenz-ben láttuk, hogy gyerekek, raklapokból építenek várat, tornyokat, erődöket és minden mást is, akkor határoztuk el, hogy elhozzuk Győrbe ezt a fajta tábort” – mondta a Győr Plusznak Kokas Éva.

„Az elmúlt időszakban a legnépszerűbb általunk szervezett táborrá nőtte ki magát az építő tábor, idén is a három hét alatt, 300 gyerek serénykedik a marcalvárosi kiserdőben, 50 felnőtt segítségével” – tette hozzá a Generációk Háza igazgatója.

„Mivel Győr idén ünnepli szabad királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulóját, nem volt kérdés, hogy a mi táborunk középpontjába is ez a jubileum kerül” – fogalmazott a Fazekas Antónia. „Megelevenedik a Vaskakas legendája és a Frigyláda története, a belvárosi utcák is kirajzolódnak, sőt óriás bábokat is faragunk majd egy szakember segítségével” – tette hozzá a tábor vezetője.

„Polgármester úrnak komoly vállalása volt, hogy a 750-es jubileumi évet tartalommal töltjük meg, ennek jegyében Győr Keresztet állítottunk, kiadványokat adtunk ki, fotókiállítás nyílt és most ennek a tábornak is a várossá válás évfordulója lett a központi témája, a tábor évről-évre nagyon izgalmas, most ajánlom, nézzék meg a győriek, mit alkotnak a gyerekek a marcalvárosi kiserdőben” – hangsúlyozta Rózsavölgyi László, a körzet önkormányzati képviselője.

Az építő tábor programjairól a Győr Plusz Televízió Híradója hetente beszámol.        

Képgalériánk a táborról:

Fotó: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #generációk háza | #Győr+ TV | #Győr750 |
Hirdetés