Hirdetés
Fejlesztés

Ennek a csomópontnak az átépítéséről egyeztetett Kara Ákos

Fotó: Kara Ákos hivatalos Facebook-oldala
Győr+
2022.01.14. 06:39

Az M1-es autópálya és a 81-es főút csomópontjának átépítését kezdeményezte az országgyűlési képviselő, ezért szakmai megbeszélésre hívta az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az állami utak fejlesztésével foglalkozó szervezetek, valamint Győr és Töltéstava önkormányzatának képviselőjét.

Hirdetés

“Győr és a térség országgyűlési képviselőjeként kezdeményeztem, hogy építsék át biztonságosabbra és legyen nagyobb kapacitású az M1-es autópálya és a 81-es főút csomópontja” – ismertette közösségi oldalán Kara Ákos. Az országgyűlési képviselő bejegyzésében elmondta, hogy a fejlesztés egyik első lépéseként, egy szakmai megbeszélést tartott a győri egyetemen az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az állami utak fejlesztésével foglalkozó szervezetek, valamint Győr és Töltéstava önkormányzatának képviselőjével. Kiderült: az egyeztetés eredményes volt, mindenki egyetértett a fejlesztés szükségességében. “Ezzel a fejlesztési munka is megindult. Az első lépés az, hogy mielőbb meglegyenek a szükséges tervek” – emelte ki Kara Ákos.

A fejlesztés mintájául – szerintem – az M1-es autópálya és a 83-as főút korábban átépített csomópontja szolgálhat, amely jelentősen csökkentette a balesetek számát és gyorsított a forgalmon, de a szakemberek dolga eldönteni azt, hogy végül milyen módon valósul majd meg ez a beruházás” – írta posztjában az országgyűlési képviselő.

Kara Ákos a témában egy videóüzenetet is közzétett, melyben a csütörtöki szakmai egyeztetésről számol be részletesen.

Kapcsolódó témák: #autópálya | #csomópont | #közlekedés |
Hirdetés