Hirdetés
Szenes Iván emlékkoncert és emléktábla avatás

„Engem nem lehet elfelejteni…”

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Győr+
2019.09.24. 08:25

Győrben egy éve neveztek el parkot hazánk legtöbbet játszott zeneszerzőjéről az adyvárosi tópart mellett, ahol hétfő délután Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, valamint dr. Szenes Andrea, Szenes Iván művész lánya leplezte le a park névadójának emléktábláját. Este a győri Idősügyi Tanács szervezésében tartották meg a Szenes Iván-emlékkoncertet, amelyre egy nap alatt elfogytak a jegyek. Több mint 1600 idős énekelte az örökzöld dalokat a neves előadókkal az egyetemi csarnokban, ahol a hangulat is megmutatta: „Nem csak a húszéveseké a világ...”

Hirdetés

A győri Idősügyi Tanács szervezésében tartották a Szenes Iván emlékkoncertet, amely már a negyedik rendezvény volt 2016 óta az idősek tiszteletére. Adyvárosban az elmúlt években hat Tóparty rendezvényen is Szenes Iván dalokat hallhatott a közönség országosan ismert előadóktól. A tavalyi, már a Szenes Ivánról elnevezett parkban tartott emlékkoncert népszerűsége után született a döntés, hogy az idén is hasonló produkcióval lepik meg a győri szépkorúakat.

Az idei Szenes Ivánról elnevezett emlékkoncerten olyan neves előadók léptek színpadra, mint az Apostol együttes, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Bodrogi Csaba, Bodrogi Enikő, Opitz Barbara, Nyári Károly és lányai, Alíz és Edit. Az est műsorvezetője, dr. Szenes Andrea az édesapjáról és a dalok születéséről mesélt történetekkel színesítette a előadást.  

Hirdetés

Borkai Zsolt polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke köszöntőjében elmondta, a város számára nagyon fontos, hogy az idősek is jól érezzék magukat Győrben. Ehhez olyan programokat szeretnének biztosítani, ahol közösségben szórakozhatnak. Radnóti Ákos alpolgármester, az Idősügyi Tanács alelnöke hozzátette, az immár négy éve elkezdett sorozat hagyományát folytatják az idei ingyenes koncerttel, ahol a szépkorú hölgyek és urak kikapcsolódhatnak, és ehhez az örökzöld Szenes Iván dalok idén is megadják a hangulatot.

Szenes Andrea édesapjáról elárulta, Budapest után Győrt tartotta második kedvenc városának, a Szenes turné döntőjének színhelyéül is városunkat választotta.

„Nagyon megható számomra, hogy egy költőről elnevezett városrész, Adyváros egyik gyönyörű parkja édesapámról kapta a nevét, és a mai nap különlegességét számomra a Szenes Iván parkban elhelyezett emléktábla avatása adta. Erre a csodás napra a koronát az ő tiszteletére tartott emlékkoncert tette fel” – említette meghatódva a dalszerző lánya, majd a jövőt is megemlítette, amire nagyon készül: Szenes Iván házából Slágermúzeumot alakítanak ki, és 2020 szeptemberében ismét nagyszabású emlékkoncertet tartanak a fővárosban.    

Kétezer dal, száz színházi előadás, számos film és televíziós műsor fűződik Szenes Iván nevéhez, aki magát csak úgy emlegette, aki egy a tízmillió magyar ember közül, csak egy kicsit jobb verselési érzékkel megáldva, mint a többiek. A sikeres szerző dalaival összehozza a generációkat, mert sorait ma nem csak az idősek, hanem a középkorúak mellett a fiatalok is éneklik. Bár minden korosztály máshogy értelmezi a dalszövegeket, de egyvalamiben egyetértenek, a fülbemászó Szenes Iván dalok emlékeket ébresztenek.

Szerző: Szabó Csilla
TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #zene |
likeold
a fb oldalunkat