Széchenyi István Egyetem

A győri campus fenntartja normál működését

Győr+ Fotó: Széchenyi István Egyetem
2022.10.30. 14:12

Az energiaválsággal kapcsolatosan adott ki közleményt a campus. Az intézmény legtöbb épülete modern, jelentős felújításokon estek át az utóbbi időben, így a következő hónapokban nem lesznek jelentős változások az egyetemen.

Hirdetés

A győri Széchenyi István Egyetem döntéshozói a kormány támogatásával, tudatosan tervezett fejlesztésekkel, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programhoz (KEHOP) csatlakozva elérték, hogy az intézmény lehető legtöbb épülete fenntarthatóbb, energetikai szempontból a legmodernebb legyen.

“A mintegy tíz éve folyamatosan zajló beruházások révén a korábbiakhoz képest kézzelfoghatóan csökkentek intézményünk üzemeltetési költségei. Az állami intézmények számára központilag előírt, a minimum-hőmérsékletre vonatkozó kormányrendelet nem vonatkozik egyetemünkre, hiszen fenntartónk a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány. A kormányzat a struktúraváltással nagyobb pénzügyi szabadságot biztosított számunkra, aminek felelős gazdálkodással igyekszünk megfelelni. Ennek jegyében mind az egyetem, mind a magyar gazdaság érdekében arra törekszünk, hogy lehetőségeinkhez mérten csökkentsük intézményünk energiafelhasználását” – írja közleményében az egyetem.

Az egyetem vezetése a szakértőkből álló munkacsoport javaslatai alapján meghozott, az optimális üzemeltetés elérését célzó döntései során szem előtt tartotta, hogy az intézkedések az intézmény mindennapi normál működését ne, vagy csak kis mértékben befolyásolják. Hallgatóink megfelelő komfortérzete fontos számunkra, ezért kollégiumainkban nem lesznek jelentős változtatások” – tették hozzá.

A tanévi időbeosztás a megszokott marad. A téli vizsgaidőszak 2022. december 12-től 2023. február 5-ig tart, a méltányossági vizsgákra a vizsgaidőszak utolsó hetében kerül sor, a tavaszi szorgalmi időszak pedig változatlanul 2023. február 6-án kezdődik és május 13-án fejeződik be. Az ágazatirányító minisztérium iránymutatásai alapján a 2022/2023-as tanévben mindvégig jelenléti oktatás és vizsgáztatás lesz.

Az intézmény valamennyi épülete nyitva tart a tanév során. A korábbi évekhez hasonlóan – 2022. december 22. és 2023. január 8. között – téli ünnepi nyitvatartási rend lép életbe.

“Munkatársainkat, hallgatóinkat arra kérjük, hogy környezetükben járuljanak hozzá az intézmény takarékos működéséhez. Valamennyiünk közös érdeke, hogy intézményünk minél kevesebb villamos energiát, vezetékes gázt és távhőt használjon fel, segítve ezzel a nemzetgazdaságot is. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy kiemelten figyeljen

  • a használaton kívüli helyiségek fogyasztóinak lekapcsolására;
  • a nyílászárók indokolatlan hőveszteséggel járó használatának elkerülésére;
  • az irodai nagygépek nap végi leállítására, illetve kikapcsolására;
  • valamint az indokolatlan energiaveszteséggel járó műszaki, gépészeti hibák jelzésére a help.sze.hu címen.

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében az egyetem vezetése javaslatokat, ötleteket szívesen fogad. A fenntartható jövő mindannyiunk ügye, az energiatakarékosság és a környezettudatosság közös felelősségünk. Ebben számítunk valamennyi egyetemi polgár közreműködésére!” – emelték ki írásukban.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Hirdetés