Hirdetés

Energetikai fejlesztés a PÁGISZ-ban

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.09.30. 18:44

A kormány Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programja keretében újul meg a PÁGISZ. 

Hirdetés

2019-ben eredetileg 760 millió forintot kapott a Győri Szakképzési Centrum, a támogatás összegét azonban kiegészítették 852 551 149 Ft-ra. A projekt célja az iskola kiemelt épületenergetikai fejlesztése, valamint az energiaköltségek megtakarítása. 

A Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum, így biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet majd tovább. A kivitelezőkkel ma ünnepélyes keretek között írták alá a felújításról szóló szerződést.

Hirdetés

Az energetikai felújítás Kara Ákos, országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően valósulhat meg. A képviselő az ünnepélyes aláíráson köszönetet mondott Palkovics Lászlónak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterének, aki sokat tett azért, hogy a terv valósággá váljon, így a győri Szent Györgyi és Fekete iskola megújulása után most a PÁGISZON a sor. Kara Ákos az eseményen elmondta: országgyűlési képviselőként arra törekszik, hogy az emberek mindennapjait könnyebbé tegye és segítse. A politikus hozzátette: ez a felújítási projekt a jövőnek szól, valamint kiváló hátteret biztosít a jövőbeli szakképzési célok megvalósulásának.

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja Gede Eszter háláját fejezte ki Kara Ákosnak és elmondta a centrum fő célja, hogy a hozzá tartozó épületek a lehető legjobb állapotban legyenek, környezetük pedig vonzó legyen a diákok számára és hozzátette, hogy a PÁGISZ igazgatónője, Hatos Hajnalka is nagy szerepet vállalt a projektben és az intézményvezető felügyelni is fogja azt. 

A munkaterület átadására 15 napon belül kerül sor, az érdemi munkák pedig novemberben kezdődnek. Kívülről megújul az épület: elsőként a nyílászárókat cserélik ki,  majd a hőszigetelés következik. Az intézményre pedig napelemeket is szerelnek. Nem csak a felújítás kezdődik meg, hanem a szakképzés fejlesztési program is elindul, amelyről csak később árulnak el bővebb információt.

A munkákról szóló szerződést a kivitelezőkkel, a Fodor Kft.-vel és az Euro Generál Zrt. együtt írták alá, így hivatalosan október közepén már elkezdődhet a felújítás. Ennek folyamatáról pedig folyamatosan tájékoztatást adnak majd. 

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr+ Rádió | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat