Énekelt az ifjúság a kórusfesztiválon

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.04.06. 13:15

Csodálatos dallamok csendültek fel szerdán délelőtt az egykori zsinagógában. . A hagyományoknak megfelelően itt rendezték az Éneklő Ifjúság Kórusfesztivált, melyre kilenc gyermekkórus érkezett Győr és a környező települések általános iskoláiból.

Hirdetés

Az előadásokat – amik 10-15 percesek voltak –  szakértő zsűri figyelte és értékelte. Több éve visszajár Győrbe és a bizottság elnökeként tevékenykedik Dr. Erdős Ákos, az ELTE habilitált adjunktusa, aki jó véleménnyel van a helyi gyermekkórusokról.

Az együttesek repertoárjában fellelhetőek voltak a nagy magyar klasszikus szerzők művei, de könnyedebb, értéket képviselő feldolgozások is helyet kaptak a dalok között. Az eseményt Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztika Bizottság elnöke nyitotta meg, aki azt mondta, a fesztiválon a gyermekek példát mutatnak összefogásból, egymásra figyelésből, koncentrálásból.

A rendezvényt a város önkormányzata mellett, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, valamint a Győri Művészeti és Fesztiválközpont támogatta. 

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #kórustalálkozó |