Hirdetés
Bábolna térségében

Embercsempészeket fogtak el az M1-esen

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.09.16. 20:55

A két járműben összesen 13, magát szír állampolgárnak valló illegális bevándorló utazott.

Hirdetés

Négymegyés akció keretében a rendőrök az M1-es autópálya 93. kilométerénél szeptember 16-án hajnali 4 óra előtt – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján – ellenőriztek egy román, és egy osztrák honosságú gépkocsit. A két autóban összesen 13, magukat szír állampolgárnak valló bevándorló utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a külföldi utasokat, valamint a két román állampolgárságú sofőrt elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Az egyenruhások a menekülteket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Hirdetés

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat