Hirdetés
Vakáció

Elstartoltak a város táborai

Fotó: MekliZ Fotóstudió
Győr+
2021.06.28. 12:09

Telt házzal nyitotta a táborozási szezont a Győri Gyermektábor a hét elején. Az egyedi miliőjű létesítménybe egész nyáron várják majd az iskolásokat ugyanúgy, ahogy a Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett táborokba is.

Hirdetés

A Győri Gyermektáborban egészen augusztus 21-ig tart a táborszezon.

Fehérné Bocska Erzsébet igazgató elmondta, az elvárt és előírt intézkedéseket megtették annak érdekében, hogy biztonságos táboroztatási szezont tudjanak lebonyolítani, s folytatják az elmúlt évben már bevált védekezési eljárási rendet, többek között a beléptetésnél hőmérsékletméréssel, fertőtlenítő szigetek kihelyezésével. Eddig közel 2200 győri általános iskolás diák jelezte, hogy szeretne a Győri Gyermektáborban táborozni.

Hirdetés

A programokat az animátorok úgy állították össze, hogy nagy figyelmet fordítottak az eltérő korosztályok igényeire és érdeklődési körére – mutatott rá Fehérné Bocska Erzsébet.

A fenntartó képviseletében megnyitó köszöntőt dr. Pergel Elza mondott. Győr alpolgármestere azt hangsúlyozta, igazi kincs a Győrújbarát határában található gyermektábor, ami nagy segítséget nyújt a családoknak a nyári vakáció alatt.

Az alpolgármester kiemelte, a táborban a pedagógusok és a tábori dolgozók felügyelete mellett biztonságban tudhatják a szülők a gyermekeiket, akiknek zöld környezetben, színes programok keretében biztosítanak lehetőséget arra, hogy korabeli társaságban tölthessék az időt.

A Győri Gyermektábor mellett a Család- és Gyermekjóléti Központ is, a korábbi évekhez hasonlóan, vagy a kialakult helyzet miatt talán még hangsúlyosabban szervezi táborait. Rákosi-Tóth Rita igazgató elmondta, a táborok szervezésével az a céljuk, hogy tehermentesítsék a dolgozó szülőket, nyári gyermekfelügyeletet biztosítsanak, akinek kell. Másodsorban az a cél, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek számára olyan programot biztosítsanak, amit családi költségvetésből nem feltétlenül tudnak elérni. Több tábort szerveznek Sziget és Újváros városrészben, az adyvárosi Sziget Kék közösségi térben, valamint a nemrégiben megnyílt Közösségi Kávézóba is.

Ezekkel párhuzamosan a központ óvodai és iskolai szociális munkásai iskolai gyermekfelügyeletet biztosítanak július 5. és augusztus 31. között Marcalvárosban, minden olyan gyermeknek, akinek szülője a napközbeni gyermekfelügyeletet nem tudja megoldani. Ezeken az alkalmakon a legnagyobb hangsúlyt a szabad játék kapja.

Kapcsolódó témák: #Győr | #nyári táborok |
likeold
a fb oldalunkat