Hirdetés

Elstartolt a tábor

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.06.20. 14:33

Hétfőn megnyitotta kapuit az iskolások előtt a Győri Gyermektábor Győrújbaráton. Ezen a héten a ménfőcsanaki Petőfi és győri Tulipános iskola növendékei vehették birtokba a faházakat. Hetente 270 gyermek tölti itt a szünidőt, ahol számos programmal várják őket délutántól egészen késő estig. A diákok többsége már visszatérő vendég és nagyon várták, hogy újra jöhessenek. A színes programok mellett az sem utolsó szempont, hogy ez a tábor a többihez képest lényegesen olcsóbb.

Hirdetés

A tábor kabalaállata Mókus is integetett a táborozó gyerekeknek, akik kezükben cipelték az egyhetes nyaralásra összepakolt bőröndöket és utazótáskákat. Hétfő reggel érkeztek az első iskolás csoportok a Győrújbaráton található Győri Gyermektáborba.

Nagyon változatos programokat sikerült összeállítani az animátoroknak. Lesznek külsős programjaink is, de jönnek hozzánk előadók, állatos bemutatók is lesznek, kimegyünk a győrújbaráti jurtába a gyerekekkel, ott is lesz foglalkozás. Természetesen a sportos programok sem maradhatnak el, de lesznek csoportfoglalkozásaink például az ebédlőben. Az esti programok is izgalmasak lesznek, jönnek hozzánk tűzzsonglőrök, lesz disco, farmjáték, próbáljuk az adottságokat kihasználni és persze minél több információt átadni -kevésbé iskolás módon- hogy ezt minél jobban élvezzék a gyerekek”- számolt be Híradónknak Fehérné Bocska Erzsébet, a tábor igazgatója.

Hetente 270 gyermek tölti itt a szünidőt, így a 10 hét alatt közel 3000 gyermek fordul meg a táborban.

A táborba szinte minden általános iskola elhozza a diákjait, hiszen a színes programok mellett az sem utolsó szempont, hogy anyagilag ez az egyik legkedvezőbb lehetőség a fiatalok számára. 

“Azt gondolom, hogy az egyedüli tábor vagyunk, ahol délután 3 órától este 10-ig programokat adunk, nagyon jó, hogy Győr közel van, mivel így az első táborozók is biztonságban érzik magukat, egy karnyújtásnyira a szülőktől. Mi nagy befogadóképességű tábor vagyunk, ide minden iskola el tudja hozni a diákjait. Az sem elhanyagolható, hogy még mindig, országosan a legolcsóbb tábor vagyunk, Győr város intézménye vagyunk, így támogatják a győri gyermekeket, ezért egy napközis tábor áráért, vagy még kedvezőbben tudnak itt lenni nálunk a gyermekek egy hétig” -zárta gondolatait az igazgatónő. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés