Hirdetés
Fontos a győriek egészsége

Elmaradnak a március 15-i ünnepségek

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.03.09. 09:58

A győri önkormányzat lemondja a március 15-i nyilvános városi rendezvényeket.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleményében az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot: „A győri önkormányzat elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-i nyilvános városi rendezvényeket, kizárólag a Díszközgyűlést tartjuk meg zárt ajtók mögött, ahol átadom a díszpolgár, Pro Urbe és sajtódíjakat. Számomra a győriek biztonsága és egészsége az első.

A márciusi ifjakra néma koszorúzással, tisztelettel a szívemben emlékezem. Köszönöm a győri kulturális intézmények munkáját, amelyet a március 15-i megemlékezési műsor előkészítésébe fektettek.

Hirdetés

Kérem a győrieket, hogy a nagy létszámú rendezvényeket kerüljék el, kokárda kitűzésével róják le tiszteletüket nemzeti ünnepünkön.

Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy Győrben koronavírussal fertőzött beteg lenne, fokozott óvatosságra intem a város lakóit, az oktatási és kulturális intézmények diákjait és dolgozóit. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását, az illetékes hatóságokkal szoros együttműködésben, felelősséggel, az operatív törzs ajánlásainak figyelembevételével dolgozunk a vírus terjedésének megelőzése és a lakosság védelme érdekében.

A megelőzés jelenleg is leghatékonyabb módja a legismertebb magyar orvos, Semmelweis Ignác ajánlása, a kéz gyakori fertőtlenítése, az üdvözlés során a testi kontaktus kerülése.

Intézményeinket a következő napokban fokozatosan kézfertőtlenítővel látjuk el, melyek beszerzése folyamatban van.

Azok az emberek, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, vagy lázas állapot alakul ki, semmiképpen se menjenek be a munkahelyükre, ne menjenek közösségbe, hívják házhoz az orvosukat.”

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat