Hirdetés
Fejlesztés

Elkészült a pinnyédi összekötő út

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.11.18. 12:43

A pinnyédi városrészben élők több évtizede várták, hogy megépüljön egy olyan összekötő út, amelyen az autósok és a kerékpárosok is biztonságosan közlekedhetnek. A beruházás 400 millió forintba került és fél év alatt készült el.

Hirdetés

Az új útszakaszt és a hozzá tartozó körforgalmat hivatalosan csütörtökön adta át Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere, Szeles Szabolcs alpolgármester és a városrész önkormányzati képviselője, valamint Simon Róbert Balázs a térség országgyűlési képviselje.

„Egész biztosan nagyon sokan emlékeznek arra, hogy néhány hónappal ezelőtt itt egy kifejezetten veszélyes kereszteződés volt. Ráadásul ez a hely tulajdonképpen a városrész kapuja, ezért az is fontos, hogy az ide telepített kamerákkal biztonságosabb lesz a környék. Emellett ez egy zöld beruházás, mert több mint 100 fát ültettünk” – mondta Dr. Dézsi Csaba András.

Hirdetés

Simon Róbert Balázs a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője olyan külső forrás elérésében segített amelynek köszönhetően megvalósulhatott a beruházás: „Örömteli, hogy 400 millió forintból településfejlesztési operatív program forrásából újult meg az útszakasz. Azt gondolom, hogy nem csak helyi, hanem a külső források is nélkülözhetetlenek a város számára. Településfejlesztésre Győr megközelítőleg 20 milliárd forintos kerettel rendelkezik” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője már sok-sok évvel ezelőtt elhatározta mindent megtesz azért, hogy biztonságos, jó minőségű út épüljön a pinnyédieknek.

„A pinnyédi összekötő út megépítése nekem is egy személyes vállalásom volt, nagyon sokat dolgoztunk érte. Előkészítés, tervezés, területvásárlás, mindez hosszas folyamat volt. De megérte a befektetett időt és munkát, hiszen elkészült és végre át adhattuk az útszakaszt” – emelte ki az alpolgármester.

Az útburkolat a korábbinál szélesebb lett, a teljes szakaszon kiépült a közvilágítás, vízelvezetést és kétirányú kerékpárutat alakítottak ki, valamint a légkábeleket földkábelekre cserélték.

Fotó: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

likeold
a fb oldalunkat