Hirdetés
Több tonnányi gyümölcs

Elismerés az önzetlen segítségért

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.12.22. 19:05

Az idei év többnyire a koronavírus-járvány miatti nehézségekről szól, ám amellett sem lehet elmenni szó nélkül, hogy a világunk emberi oldalát is megmutatta. Szabó Helga önzetlen segítségért vehetett át köszönő oklevelet.

Hirdetés

A sok szorongás mellett talán egy kicsit jobban megtanultunk figyelni egymásra, észrevenni hol lehet vagy éppen hol kell segíteni. Büszkék lehetünk, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik bátran felvállalják: adnak abból, ami nekik van, mert osztozni öröm! Hinnünk kell tovább, mert Győrben jó emberek élnek! – írja a Győriek Győrért közéleti Facebook csoport, amely beszámolt a jótékonyságról.

Olyanok, mint Szabó Helga, aki mindig mosolyog, vidám és rögtön segít, ha valahol szükség van rá. A mostani helyzet pedig bőven adott lehetőséget arra, hogy nyújtsuk a kezünket. Helga már az első hullám alatt sem ült tétlenül. Sokkal inkább egészséges, friss gyümölcsöket kínált a bezártság és a rosszkedv ellen.

Hirdetés

Tette mindezt az általa vezetett PálffYtália Étterem munkatársaival karöltve, együtt dolgozva. Ennek eredménye lett az a több tonnányi gyümölcs és zöldség, amellyel rengeteg vitamin juthatott el a szociális intézményekbe. Ráadásul több alkalommal meleg étellel is segített a lelkes és önzetlen csapat.

Viszonzást soha nem vártak, a Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztostól érkező meghívást is meglepődve fogadták. Az étterem képviseletében Szabó Helgát várta hétfőn a főbiztos asszony és dr. Pergel Elza szociális ügyekért felelős alpolgármester a Városházán, ahol egy köszönő oklevelet és egy emléktárgyat nyújtottak át neki.

Az oklevél indoklásában az alábbi olvasható: „a járvány és a veszélyhelyzet alatt, a győriek megsegítésére és támogatása érdekében nyújtott kimagasló, töretlen munkájának elismeréseként.”

Helga kérdésünkre csak szerényen annyit mondott: „Megható érzés volt látni, mennyire jól esett a törődés, a szívből jövő kedvesség a frontvonalban dolgozóknak, a szociális intézmények lakóinak”.

Mert Győrben jó emberek élnek!

Kapcsolódó témák: #adomány | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat