Hirdetés

Elhunyt dr. Bőhm Antal, a szociológiai gondolkodás mentora

Fotó: Andreas Lischka/Pixabay
Győr+
2021.09.19. 18:48

Életének 81. évében elhunyt dr. Böhm Antal professor emeritus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a hazai társadalomtudományi, szociológiai gondolkodás, oktatás motiváló mentora, a győri közgazdászképzés jeles személyisége.

Hirdetés

Dr. Böhm Antal 1998 szeptemberétől 2010 végéig társadalomtudományi, önkormányzati tárgyakat tanított a győri közgazdász-jelölteknek. A Generációk Dialógusa kutatócsoport működtetésével a társadalmi korosztályok együttélésének mélyebb mozgásait ismerték meg és elemezték a hallgatók. A szociológiai szemlélet széleskörűen átalakította a korosztályok együttéléséről, értékeiről, konfliktusairól, azok kezeléséről szóló addigi ismereteket.

Dr. Bőhm Antal

Dr. Bőhm Antal Győr ménfőcsanaki városrészében született, s ez a kötődés későbbi életútját is meghatározta. Még az Eötvös Loránd Tudományegyetem profasszoraként szívesen vett részt Győrben széchenyis programokon, s a szimpátiája, kapcsolatai nyugdíjas időszakában is megmaradtak, aktív volt. Életszemléletét a tények tisztelete határozta meg. A vita során mindig higgadtan érvelt, szemléletesen mutatta be álláspontját. Professzori tekintélyét szerénysége, komplex tudása is erősítette.

Hirdetés

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #gyász | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat