Hirdetés

Életmentő katéteres készülék a győri kórházban

Fotó: MekliZ Fotó
Pécskai István
2022.08.17. 14:59

Egy tizennyolc millió forintos életmentő eszközzel, a súlyos állapotban lévő betegek kezelésében használható, ablációs katéteres készülékkel bővült a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház szívkatéteres laboratóriuma, amihez négymillió forintot adományozott a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Hirdetés

„Életmentő beavatkozásokhoz használjuk a készüléket. Olyan gyémánt keménységű fúrót tartalmaz, amelynek segítségével a nagyon meszes, szűk ereket ki tudjuk tisztítani. A rossz állapotban lévő ereket a hagyományos úton már nem lehet kitágítani, csak ezzel a technikával. A felajánlásnak köszönhetően innentől az intézményünkben is kezelhetjük ezzel az eljárással a pácienseket, hiszen a szaktudásunk mellett most már a háttér is megvan mindehhez. Évente nagyságrendileg húsz-huszonöt beavatkozást fogunk végrehajtani ezzel a készülékkel” – nyilatkozta dr. Sayour Amer kardiológus főorvos a Győr+ Médiának.

A szív- és érrendszeri megbetegedések vezető helyet foglalnak el a halálozási statisztikában, éppen ezért létfontosságú volt az ablációs katéteres eszköz beszerzése.

„Óriási jelentőségű, hogy a hemodinamikai labort fejleszteni tudtuk a WHB csoport felajánlásával. Ennek a nagyon modern eszköznek a segítségével megelőzhetjük a betegeknél az infarktus és a súlyos szívelégtelenség kialakulását. Az egészségügyben olyan dinamikus a fejlődés, hogy az eszközök nagyon gyorsan avulnak el. Az a célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten ezeket folyamatosan cseréljük, hogy a betegeink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek” – fogalmazott dr. Villányi Balázs orvosigazgató.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #kórház | #szívkatéter |
Hirdetés