Éles elmék, meggyőző érvek

Győr+ Fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont
2024.05.29. 20:35

A győri Audi iskola diákjai kimagasló teljesítményt nyújtottak az országos német nyelvű érvelési versenyen.

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos elődöntője és döntője idén is lenyűgöző csatározásokkal és meggyőző érvelésekkel kápráztatta el a közönséget. A legjobb nyolc közé jutó Ónodi Réka 10.a és Vuljanic Róbert 10.b osztályos tanulók a győri Audi Hungaria Iskolaközpont színeiben vitáztak és jutottak tovább a négy fős döntőbe.

A fináléba jutott fiatalok tanúbizonyságot téve kiváló nyelvtudásukról, éleslátásukról és magabiztos fellépésükről, az idei évben az alábbi témakörben érvelhettek a sikerért: “Le kellene-e csökkenteni a választójogi korhatárt Magyarországon általánosan 16 évre?”

A zsűri a vita során a diákok kifejező készségét, a témában való jártasságát, a meggyőzés erejét és a vitavezetést értékelte. „A nemzetközileg is elismert versenyen számos iskola kiváló diákjai képviseltették magukat. Rendkívül büszkék vagyunk Róbertre – aki a 3. helyezést érte el – , és Rékára, aki első helyezettként jutott tovább az őszi nemzetközi döntőbe – mondta Veszpréminé Horváth Dóra felkészítő tanár.

Az országos döntő nemcsak versenyizgalmakban bővelkedett, hanem kiváló alkalmat is teremtett a fiatalok számára a kapcsolatépítésre. A különböző iskolákból és városokból érkező résztvevők a verseny során új barátságokat kötöttek, de ezen túl bővíthették széleskörű ismereteiket, valamint német nyelvtudásukat is.

„A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos döntője ismét bebizonyította, hogy a vitázás hatékony eszköz a kritikus gondolkodás, a kommunikációs készségek és a toleranciakészség fejlesztésére. A diákok kiemelkedő teljesítménye példaértékű a jövő generációi számára, és arra ösztönzi őket, hogy merjenek hangot adni véleményüknek, és nyitott gondolkodásmóddal vegyenek részt a társadalmi párbeszédben.

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria Iskolaközpont | #Győr | #sikerek |