Együttműködéssel ismét a magyar honvédelem szolgálatába állhat a Rába

Győr+ Illusztráció: Rába Csoport
2023.10.31. 10:44

A RÁBA Nyrt. és a nemzetközi viszonylatban is jelentős török hadiipari vállalat, a Nurol Makina egyetértési megállapodást írtak alá október 31-én kedden. A megállapodás keretében megvizsgálják egy vegyesvállalat létrehozását kooperációs gyártási együttműködés céljával.

Az egyetértési megállapodás és a tervezett együttműködés részese az N7 Holding Zrt. és a Nurol Makina magyarországi leányvállalata is. Az egyetértési megállapodást – mely illeszkedik a Rába stratégiájába – a Honvédelmi Minisztérium támogató ellenjegyzésével látta el. Eszerint a vegyesvállalat – a Rába speciális szerelési, gyártási és vizsgálati kompetenciáira építve – katonai járművek összeszerelését végezné, a lehető legmagasabb hazai hozzáadott értékkel és magyar beszállítói tartalommal, elsősorban a Magyar Honvédség számára.

A Rába évtizedes tapasztalatokkal, és kiépített nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a különleges rendeltetésű, honvédelmi felhasználású járművek gyártása területén. Ezzel az együttműködéssel a Rába ismét a magyar honvédelem szolgálatába állhat.

Kapcsolódó témák: #együttműködés | #Magyar Honvédség | #rába |