Egyre szépül Adyváros

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2022.06.08. 11:32

Újabb zöldterület újult meg Adyvárosban, ezzel is szebbé, élhetőbbé téve a panelházak környezetét. Radnóti Ákos szerdán találkozott a Földes Gábor utca 8. számú ház lakóinak képviselőivel és közösen nézték meg a megújult parkosítást.

A Földes Gábor u. 8. számú társasház, ahol 88 család, mintegy 180 lakó él, 2010-ben 180 millió forint értékben esett át teljes körű energetikai felújításon, most pedig az épület előtti terület szépült meg.

A lakók kezdeményezésére a Barátságpark Lakásszövetkezet igazgatóságának elnöke, Bíró Dezsőné kereste meg a terület önkormányzati képviselőjét és segítséget kért a munkálatokhoz. A terület rendezése Radnóti Ákos saját képviselői keretéből valósult meg.

„Fontosnak tartom, hogy ne csak megaberuházások legyenek, hanem az apróbb kérésekre is odafigyeljünk. Azokat a megkereséseket, amelyek reálisak, igyekszem teljesíteni. Korábban is megvalósítottam hasonló kéréseket, hiszen lényegesnek tartom, hogy szép környezetben éljenek a lakóközösségek” – hangsúlyozta Radnóti Ákos.

Az épület előtt megtörtént a teljes talajcsere, a füvesítés, örökzöld cserjéket és egy tiszafát is elültettek.

„A társasháznak van egy ötvenméteres locsolócsöve, és a lakók vállalták, hogy kiveszik részüket a parkgondozásból, ha szükséges, megöntözik a füvet és a bokrokat. Ígéretet kaptunk arra, hogy ősszel újabb fákat ültetnek el a ház előtt” – tájékoztatott Bíró Dezsőné.

Tv-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #energetika | #felújítás | #parkosítás |