Hirdetés
Bajtársiasság

Egymástól veszik át a jó példát a győri katonák

Fotó: MH. 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj
Győr+
2020.04.22. 17:08

A Magyar Honvédség katonái folyamatosan helyt állnak a koronvírus-járvánnyal kapcsolatos veszélyhelyzetben, s ott segítenek, ahová vezénylik őket. Emellett civilben is figyelik az országban zajló eseményeket, és ha tudnak, szabadidejükben is segítő kezet nyújtanak a rászorulóknak. Győrben ráadásul úgy tűnik, jótékony lavinát is sikerült elindítaniuk.

Hirdetés

A Győr+ Média már korábban is beszámolt arról az adományozásról, amelynek alapötlete Heindl Roland századostól, a MH. 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred győri kiképzőszázadának századparancsnokától származik, s amelyhez első említésre csatlakozott Stranszky Zoltán hadnagy, a MH. 12 Arrabona Légvédelmi Rakétaezred tisztje és Havassy Anna Katalin az MH. 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos főtörzsőrmestere is. A három katona néhány hete a győri Péterfy Evangélikus Iskola rászoruló diákjainak ajánlott fel a saját otthoni készletéből számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a digitális oktatást szerették volna könnyebbé tenni két diák számára.

A jótékonyságnak hamar híre ment, s egyre több bajtárs kereste meg Heindl századost, hogy valahogy ők is segíteni szeretnének.

Hirdetés

A századostól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy több ötlet is szervezés alatt van, szeretnének annyit segíteni, amennyit csak lehet. Viszont már megvalósult karitatív akcióról is beszámolhatott, amely ismét számítástechnikai eszközökhöz kapcsolódik.

Ekker Balázs ÖMT százados adja át a számítógépet
Fotó: MH. 19. Szalontai Ferenc TVZ

Ekker Balázs százados (Győr MH. 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj önkéntes műveleti tartalékos), Németh Teréz Petra hadnagy (Győr MH. 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj Önkéntes Területvédelmi Tartalékos), Horváth Mónika honvédelmi alkalmazott, Boczföldi család (Győrzámoly) és Heindl Roland százados összefogott és egy újabb komplett számítógépet vásároltak és ajándékoztak oda egy téti diáknak. A négy honvéd a katonai szolgálat mellett szintén szívügyének érzi a rászorulók segítését, Boczföldiékkel együtt. A katonák így engedélyt kértek, hogy ők is jótékonykodhassanak.

Az átadó nemrég megtörtént, a rászoruló diák örömmel vette birtokába a jogtiszta szoftverekkel telepített számítógépet.

A katonák pedig a helyszíni mosolyok és köszönő szavak után egy levelet is kézhez kaptak. Ebben a család ismét hálás szívvel mondott köszönetet, hogy Zoltán unokájuknak az új géppel sokkal könnyebb és eredményesebb lesz az online oktatás.

Németh Teréz Petra ÖTT hadnagy és a téti család
Fotó: MH. 19. Szalontai Ferenc TVZ

Leírták, hogy saját erőből nem engedhették meg maguknak a computer vásárlást, így unokájuk hátrányban volt az osztálytársaihoz képest. A nagyszülők egyedül nevelik a fiút és testvérét. Így is erőn felül próbálnak mindent megtenni a fiúkért, de nem szégyellik bevallani: a katonák segítsége a legjobbkor érkezett.

S ahogy ők fogalmaztak: „Köszönjük szépen, hogy ilyen melegszívű és jó szándékú emberek dolgoznak értünk és a hazáért a Honvédségben, mint Önök!”

Nos, úgy tűnik Győrben elindult egyfajta kihívás a katonák között, legyen szó a hivatásos, a szerződéses vagy az önkéntes állományról. S ahogy Heindl százados két hete az első kettő gép átadásakor ígérte: a segíteni akarás és a jó szándék nem fog alábbhagyni akkor sem, ha végre véget ér a koronavírus miatti veszélyhelyzet. Hiszen ahogy fogalmazott: a katonalét az összefogásról és az egymásért tenni akarásról is szól. Látható, Győrben szerencsére ebből nincs hiány.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #Magyar Honvédség |
likeold
a fb oldalunkat