Egymásért és szabadnapért főzhettek a Pannon Víz munkatársai

Fotó: Vig Norbert
HAK/KZS
2021.10.02. 13:04

Fontos, hogy ne csak a munkanapokon legyen meg az összetartás a kollégák között, hanem a szabadidőt is képesek legyenek együtt eltölteni, hiszen a jó légkör éppen olyan fontos, mint a megfelelő szakmai tudás. A Pannon Víz Zrt. kollégái számára október 2-án egy családias hangulatú főzőversenyt szervezett.

Rácz Attila a társaság vezérigazgatója a Győr+ Média érdeklődésére elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy végre már sikerült megszervezni a házi főzőversenyüket. Hiszen a koronavírus-járvány miatti korlátozások őket is érintették, most szombaton viszont végre fakanalat és bográcsot ragadhattak és indulhatott az önfeledt kalandozás a gasztronómia világában.

„Jó, hogy találkozhatunk a kollégákkal és egy kicsit közösen kikapcsolódhatunk” – folytatta a vezérigazgató, majd hozzátette: „Minden munkatársunk profi, ezt eddig is tudtam, de most már azt is, hogy a főzésben is. A történet egyébként teljesen önszerveződő volt, 5 fős csapatokban dolgoznak az emberek, a győztes csapat tagjai pedig egy nap fizetett szabadnapot kapnak. Mi itt a Pannon Víznél 24 órában dolgozunk, így sajnos most sem lehet itt mindenki, de aki tudott, szívesen jött és jól érzi magát.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy volt, akik már a reggelit is itt kezdték. Kell is az erő a bográcsozáshoz, kavargatni a finomabbnál-finomabb pörkölteket, halászleveket, paprikás krumplikat és még ki tudja mennyi-mennyi ízletes csoda rotyogott a tűz felett órákon át. A vállalkozó kedvűek a grillezést is bevállalták, jelentkező pedig szép számmal akadt a kóstolásra.

Rácz Attila vezérigazgató

Persze nincs verseny zsűri nélkül, amelynek az elnökségére dr. Pergel Elza alpolgármester asszonyt kérték fel, aki örömmel vállalta a feladatot.

„Remek csapatépítő program is mai, hiszen biztos, hogy már napokkal korábban elkezdődött a készülődés. Jó látni, hogy milyen lelkesek a csapatok és örömmel mesélik az ételek történeteit. Ráadásul csodásabbnál-csodásabb süteményekkel is készültek. Remélem, hogy olyan jól érzik magukat, mint amilyen szeretettel szervezte ezt a napot a vezérigazgató úr! Fontosak az ilyen alkalmak, hiszen a munkanapok során nem mindig van elég lehetőség arra, hogy jobban megismerjük egymást, hogy beszélgessünk.”

Alpolgármester asszony azt is elmondta, ő az a típusú magyar háziasszony, aki mindent szeret: a húsokat, a leveseket, a főzelékeket, az édességet.

„Aki a jó magyar ízeket főzi, az nem tud rosszat főzni! Nem tudom, hogy sikerül majd választani az ételek, sütemények közül, de nagyon nehéz lesz. Már arról is beszéltünk, hogy a 22 csapatból lehet, hogy 22 győztes lesz” – mosolygott dr. Pergel Elza.

A diszpécser csapat főzésébe pillantottunk bele egy kicsit jobban, ahol Tóth László elmondta, halászlével készültek a mai napra. „Az alaplevet már előre elkészítettük, jönnek bele a halak és összefőzzük. A csapatunk neve „VízEgyes”, ami azért érdekes, mert ez volt a rádióhívó jelünk, amikor még URH készülékek voltunk. A „VízEgyes” nevet viszont mi megtartottuk, s reméljük szerencsét hoz a csapatnak! – zárta Tóth László.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #pannon-víz | #szabadidő |