Egyhangú szavazással választották újra a kamara elnökét

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2024.05.08. 19:49

Tisztújító küldöttgyűlést tartott május 8-án a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen átadták a kamara legrangosabb elismeréseit is.

A megjelent küldöttek egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották újra Pintér-Péntek Imrét a vármegyei kamara elnökévé a 2024-2028-as ciklusra.

A régi-új elnök köszönetet mondott a megerősített bizalomért és elmondta: továbbra is elsődleges célja a kamara országosan is egyedülálló közösségének építése, presztízsének további növelése, a hatékony érdekképviselet és érdekérvényesítés, a szolgáltatások fejlesztése és a tudásalapú kamara létrehozása. Pintér-Péntek Imre felhívta rá a figyelmet, a következő időszak legnagyobb kihívása, hogy a térség képes lesz-e megőrizni saját gazdasági identitását és versenyképességét Bécs és Pozsony szomszédságában.

Ezt követően megválasztották a további vezető tisztségviselőket.

A rendezvényen adták át a kamara legnagyobb presztízsű elismeréseit. „Kiváló kamarai munkáért érdemérmet” vehetett át Stasztny Péter, aki hosszú éveken keresztül képviselte a megye meghatározó nagyvállalatát, az SMR Hungary Bt-t a kamarában. Több cikluson keresztül küldöttként, az Ipari Tagozat elnökségi tagjaként és a Műanyagipari szakmai osztály elnökeként támogatta a szervezet szakmai tevékenységét. Szakmai tudásával magas szinten hozzájárult az Ipari Tagozat működéséhez és szakmai kapcsolatainak erősítéséhez.

Kiváló partnerségi partnerségért díjat vehetett át Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, aki hosszú évek óta a kamara elkötelezett partnere, és aki folyamatosan támogatja a kamara átfogó képzési tevékenységét, közös szakmai projektek, rendezvények, szakmai versenyek előkészítését és megvalósítását. A méltatásban elhangzott: támogató személyiségét példaértékű, aktív együttműködés, elismerésre méltó együttgondolkodás és közreműködés jellemzi. Számos kiemelt szakképzési program megvalósításának támogatója, közös projektek aktív résztvevője.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta