Választás 2022

Egyetértésben előre – vendégeink voltak a győztes győri képviselők

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.04.04. 10:10

Vasárnapi elsöprő győzelmük után, hétfőn délelőtt már a Győr+ Rádióban vendégeskedtek a győri országgyűlési képviselők, Kara Ákos és Simon Róbert Balázs. A politikusok megköszönték a szavazók bizalmát, egyúttal hangsúlyozták, hogy a jövőben is a városért és a térség fejlődéséért fognak tevékenykedni.

“Nagy örömmel és boldogsággal éltük meg a tegnapi napot. Egy másfél évig tartó kampánymunka eredménye volt a vasárnapi. Számítottam egy picit a sikerre, bíztam benne, hogy sikerül nyernünk, esetemben ez harmadik alkalommal történhetett meg” – kezdte a beszélgetést a Győr+ Reggeliben Simon Róbert Balázs, aki azonnal megköszönte a szavazóknak, a támogatóknak, az önkénteseknek valamint a munkatársainak a támogatását és munkáját.

Kara Ákos képviselőtársához hasonlóan elsőként köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették feladataiban. “Az első szó a köszöneté. Köszönöm a győrieknek és minden vidéki településen élőnek, hogy bizalmat szavaztak. Nagyon köszönöm a sok önkéntes munkáját, akik hónapokon keresztül segítették a tevékenységünket. Őszintén szólva én azok közé tartozom, akik nagyon örülnek a kétharmados többségnek, bár őszintén szólva nem számítottam rá. Lehetett érezni a levegőben, meg is tettünk mindent az eredményért, a sikerért, de így ez valóban egy plusz öröm volt” – ezt már Kara Ákos mondta a reggeli műsorban.

Kara Ákos

Simon Róbert Balázs szerint sokan a politikai ellenfeleik közül 50 nappal a választások előtt kapcsolódtak be a folyamatokba, és azt gondolták, hogy így is van esélyük nyerni. “Mi már látjuk, hogy ha a következő választáson is szeretnénk eredményesek lenni, ahhoz professzionálisan, éveken keresztül dolgoznunk kell tovább. Ezzel nem szeretnék senkit sem lebecsülni, de keményen dolgozni kell, mi rengeteget dolgoztunk az elmúlt években” – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Ennek kapcsán Kara Ákos hozzáfűzte, hogy ez a mostani győzelem, ez az eredmény, a magyar családok eredménye és győzelme. Úgy véli a választók részéről jogos elvárás volt, hogy képviselőként a jövőben is megőrizzék a békét, és tovább segítsék a térség fejlődését. “Ezt a választási győzelmemet kifejezetten úgy fogom fel, hogy ez az emberek akarata, szándéka és győzelme, világosan letették az itt élők a voksukat – sokszor a győri baloldal miatt is kiélezett kampány közepette – hogy azt az irányt amit 2010-ben elkezdtünk azt szeretnék, hogy folytassuk” – emelte ki Kara Ákos.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy most ugyan lesz egy kis idő pihenésre, de még tele vannak teendőkkel, már ma délelőtt is folytatják a munkát a kollégáikkal. “Egy nagy lelki tehertől megszabadultunk, egy nagy katarzis is ért bennünket, de a következő időszakban az építkezés új időszaka indulhat el” – hangsúlyozta.

Simon Róbert Balázs

Kara Ákos egyetértett abban, hogy szükség van a munka folyamatosságára. Elárulta, hogy sajnos a választások időszakában néhány megkereséssel nem tudott foglalkozni, ezekre most megpróbálja megtalálni a megoldásokat, ennek jár majd utána. Egyúttal magánéletébe is rövid bepillantást engedett. “Körülbelül 50 olasz órám maradt el, az ember hobbijára, szabadidejére kevés idő jut, de Robival mind a ketten a munkában hiszünk, korán kelünk, későn fekszünk. Hálás vagyok a győrieknek és a Győr környékén élőknek, hogy bizalmat szavaztak, a jövőben is teljes energiánkkal értük tevékenykedünk!”

Kara Ákos hozzátette, hogy 2018-ban olyan sok szavazatot kapott, hogy elképzelhetetlennek látta, hogy ezt a számot ismét megközelítse, de a várható leadott voksok számát előzetesen egyébként sem lehet számszerűsíteni. Simon Róbert Balázs elmondta, hogy ő abban bízott, hogy 50% felett lesz az eredménye, így maximálisan elégedett a szavazás végkimenetelével.

A politikusok a reggeli beszélgetés során elmondták, hogy az ellenzék részéről folyamatos volt a személyeskedés a miniszterelnök irányába, és számítottak arra, hogy ők is kapnak majd hasonló negatív vélemény nyilvánításokat. “Mi csak magunkkal foglalkoztunk, és ez meghozta az eredményt!” – tette hozzá Simon Róbert Balázs.

“Elképesztő mennyiségű negatív rágalmazást kaptam, akár az országos, akár a helyi ellenzéki erőktől. De szerencsére a töménytelen mennyiségű hazugságnak semmi foganatja nem volt. Az emberek azt várják, hogy fejlődjön a város és a térség. A mi legfontosabb célunk pedig az itt élők biztonsága, hogy béke legyen Magyarországon és fejlődjön a térség” ezt már Kara Ákos mondta a téma kapcsán. Hozzátette, helyes és jó stratégia volt, hogy nem reagált a rosszindulatú hazugságokra.

A jövőbeli tervekről is beszéltek az országgyűlési képviselők, kiemelték rengeteg ügyön, fejlesztésen közösen dolgoznak a következő időszakban is.

Simon Róbert Balázs erre vonatkozóan elmondta hogy rengeteg beruházás van folyamatban és tervben, ezek közül kiemelte, hogy a Magyar Falu Program részeként vannak beadott jelentős pályázatok, amiket mindenképpen szeretnének megvalósítani a kis falvakban, míg Győr vonatkozásában egy komolyabb fejlesztést emelt ki, mely a Modern Városok Programban valósulhat majd meg. “A közbeszerzési eljárást már lefolytatták, ez pedig az Ipar út folytatásában egy új, Mosoni-Duna híddal egy átkötés lenne Gyárváros és Bácsa városrészek között. Erre fogok most koncentrálni, hiszen a belváros forgalmát is jelentősen csökkenteni fogja a fejlesztés. Ez egy több mint 30 milliárd forint értékű projekt, a következő időszak feladata az, hogy ehhez szerezzünk támogatást” – ismertette Simon Róbert Balázs.

Kara Ákos hozzátette, hogy sok projektet sikerült elindítani, mint például a mentőállomás kialakítása, illetve a Págisz iskola felújításának második üteme, mely egy nagy szakképzős felújítás, egy régi álom megvalósítása, mely ugyancsak egy 2,5 milliárdos beruházást jelent. “A Lukács iskolában is egy nagy szakképzési fejlesztést szeretnénk elindítani Robival, nagyon sok terv van, jól tudunk együtt dolgozni, közös a cél. A tegnapi választás is megmutatta, hogy az értékteremtő, értékmegőrző munkát támogatják a győriek és a Győr környékiek – zárta a találkozót az országgyűlési képviselő.

A teljes beszélgetést itt visszahallgathatja:

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #népszavazás | #választás 2022 |