Egy napra megnyitja kapuit a Zrínyi utcai volt kórház

Győr+
2022.11.07. 15:01

A Széchenyi István Egyetem november 12-én, szombaton 10:00 órától kinyitja a győri Zrínyi utcai volt kórházi épületegyüttes kapuit az érdeklődők előtt.

Hirdetés

Frissítés: 2022.11.10: A szervezők arról küldtek értesítést, hogy a pótnap is betelt!

Pótnapot hirdetnek!

A november 12-i alkalomra meghirdetett helyek beteltek. A Széchenyi-egyetem azonban a nagy érdeklődésre tekintettel pótnapot hirdet november 19-én, szombaton 10:00 órai kezdettel. A regisztrációkat a zrinyiseta@sze.hu címen várják. 

Korábban írtuk:

A helyszín felújításával új funkciót kap a komplexum, amely a későbbiekben Egészségtechnológiai Campusként szolgálhatja a régiót – írják az eseményre szóló meghívóban. Az egyetem az első kivitelezési ütem megkezdése előtt, a nagy érdeklődésre való tekintettel, szeretne bepillantást engedni a korábban hosszú ideig zárt Zrínyi utcai ingatlanegyüttes kulisszái mögé, hiszen az intézmény számára fontos a nyitottság, a partnerség a lakossággal.

Az épület sokakat vonz a kórház múltbéli történetei, a műemléki környezet emlékei és az egyetem jövőbeli tervei miatt is. Erre az igényre reagálva az egyetem közös sétát szervez a Zrínyi utcai parkban, ahol a meghívott szakemberek a kórház tárgyi emlékeiről, az ott dolgozók anekdotáiról és az épített múltról mesélnek, az egyetem kollégái pedig a terveket mutatják be. A szervezők várhatóan a két ikonikus épületet is megnyitják a látogatók előtt, így az ipari műemlék orvosi klubházként is ismert étterem és könyvtár épülete, valamint a korábban a hét szabad művészet szentélyének is teret adó, valamikori ápolási osztály épülete is megtekinthető lesz.

A séta végén a Széchenyi István Egyetem forró teával vendégeli meg a résztvevőket.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a zrinyiseta@sze.hu címen név, e-mail-cím, látogatói létszám megadásával. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az érdeklődők száma alapján elképzelhető, hogy több csoportot indul, melyről értesítést küldenek.

Időpont: 2022. 11.12., szombat 10:00 óra

Helyszín: Zrínyi utcai volt kórház (9024 Győr, Zrínyi utca 13.)

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem |