Egy igazi családba várják a leendő tűzoltókat

Fotó: Győr+
Ficsór Dávid
2021.10.26. 15:42

Rátermett, segítőkész emberek jelentkezését várja növekvő csapatába a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A szervezet 12 aktív tagot számlál, amelyet a fejlődés és előrelépés érdekében szeretnének legalább 20 fősre duzzasztani.

A jó közösség és a megfelelő felszereltség garantált, ráadásul előrelépési lehetőséget is kínál az egyesület vezetése, amelynek célja, hogy a hagyományőrző, ifjúságnevelő kategóriából riaszthatóvá léphessenek elő. Ehhez minimum 8 megbízható bajtárs szükséges.

Azért szükséges a toborzás jelenleg, mert viszonylag kis létszámmal működünk. Ahhoz, hogy riaszthatók legyünk, később lehessen számítani ránk, minél több időt tudjunk készenlétben tölteni, az kell, hogy felépítsünk egy olyan csapatot, akikre lehet számítani. Minél több tagunk van, annál kevesebb időt kell egyénenként rászánni erre a feladatra” – mondta Kertai Melinda, az egyesület alelnöke.

Elsősorban Győr, Győrszentiván, Gönyű, Nagyszentjános, Kisbajcs, Nagybajcs és Vének településekről várnak rátermett férfiakat, akik heti 1-2 alkalommal szívesen töltenék idejüket hasznosan és aktívan. Tuza László Pál, az egyesület egyik tagja tűzvédelmi mérnök végzettségét hasznosíthatja az önkénteseknél.

„Önkénteskedéssel visszaadhatunk valamit a társadalomnak, amit talán mi is kapunk. Úgy vélem, ha jót teszünk, akkor jót is kapunk cserébe. Tűzvédelmi mérnöki végzettséggel is rendelkezem, ezért gondoltam úgy, hogy illő lenne csatlakoznom egy önkéntes tűzoltó egyesülethez. A mérnöki képzésen tanult dolgokat itt kiegészíthetem, ráadásul rendkívül családias a légkör, remek a közösség” – mondta Tuza.

Az egyesület elnöke saját bőrén tapasztalta meg, mit jelent másokon segíteni. Borbély Tamás egy tíz éves gyermeket mentett meg a biztos haláltól, ekkor döntötte el, csatlakozik az önkéntesekhez.

Csatlakozásom előtt néhány héttel közvetve érintett voltam egy tűzesetben. Ahol annak idején laktunk egy idős bácsi egy cigarettával sikeresen felgyújtotta a lakást. Ezt senki nem vette észre rajtam kívül, én hívtam ki a tűzoltókat. De addigra már akkora füst keletkezett a lépcsőházban, hogy mire felértem, semmit nem lehetett látni. Egy tízéves gyerkőcnek kellett segíteni lejutni innen, ami hála Istennek sikeresen megtörtént, bár nem voltam biztos a dolgomban. Ekkor döntöttem el, hogy szeretnék csatlakozni az önkéntes tűzoltókhoz” – mesélte Borbély.

Aki kedvet érez a csatlakozáshoz, az alábbi telefonszámon, vagy e-mail-címen megteheti. A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület remek közössége várja a rátermett, segíteni akaró embereket.

Telefon: +36707797294
E-mail: [email protected]

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #győrplusz | #híradó | #jelentkezés | #tűzoltók |