Hirdetés
A téli város

Egy havazás emléke

Fotó: O. Jakócs Péter
HAK
2021.01.10. 09:27

Megértjük, hogy sokaknak hiányzik a hó, s szomorúak, hogy a néhány napja hullott égi áldás szinte nyom nélkül elolvadt még aznap. Nekik szeretnénk kedveskedni fotókkal, hátha hoz egy kis hangulatot.

Hirdetés

A fehér karácsonyt már évekkel ezelőtt elengedtük, régen nem borítja már puha hótakaró a tájat a december végi ünnepek alatt. Leginkább januárra tevődött át a havazás, de többnyire akkor sem számottevő, sőt általában mág aznap elolvad.

A közlekedők persze ennek csak örülnek, valljuk be, egyszerűbb az életük hó nélkül: nem kell kocsit takarítani, nem kell csúszkálni, s a kerékpárosok és gyalogosok számára is biztonságos a hómentes felület.

Hirdetés

Galéria: Marcali Gábor

A gyerekek viszont lassan már azt sem tudják, milyen hóembert építeni, milyen az a hócsata és a hóangyalról sincs sok fogalmuk már. A szánkók szinte egész évben pihennek, ilyenkor pedig előbb szántják meg a földet, mint siklanak a havon. Megváltozott a tél, a talán a természet után ennek a gyermekek a legnagyobb vesztesei.

Ráadásul a tél gyönyörű. A hófehér lepelbe burkolózott táj vagy város látványa nyugtató és békésseget áraszt. Valahogy jelzés arra, hogy most van egy kis idő megpihenni. Ebből is egyre kevesebb jut.

Galéria: Rózsa Tamás

Ezért is mutatjuk most meg pár nappal az első havazás után azokat a fényképeket, amelyeket fotósaink készítettek, s még nem láthatták őket olvasóink. Talán segítségükkel egy kis szépséget csempészhetünk a nedves, latyakos, ködös vasárnapba.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #havazás | #tél |
likeold
a fb oldalunkat