Hirdetés

Egészségtudatosságról, példaképektől

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
győr+
2019.10.17. 11:37

Példaképek, hiteles, egészségtudatos vállalkozásvezetők, tartalmas előadások, konkrét megoldási javaslatok – erről szólt kedden az Egészségtudatos Vezetők Szakmai Napja a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A rendezvényre több mint húsz kiállító és negyven előadó érkezett, többek mellett Győrfi Pál, Gönczi Gábor és Danyi Gábor.

Hirdetés

Pintér-Péntek Imre, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke a rendezvényt köszöntve elmondta: saját magunk és munkavállalóink egészsége jelenti a vállalkozások hosszú távú működésének biztosítékát, hiszen egészség nélkül nincs vállalkozás, egészség nélkül nincs profit.

Kiemelte: „nagyon vigyázzunk az emberekre, mert butaság azt gondolni, hogy a következő időszakban a robotok vagy az automatizálás le fogja cserélni őket. Nem fogja. Lehet, hogy másfajta munkaerőre lesz szükség, mint eddig, de az biztos, hogy a munkahelyek legértékesebb tényezői az emberek maradnak.”

Hirdetés

Az előadók arról beszéltek, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy egy munkatárs egészséges legyen, jól érezze magát a bőrében, lojális legyen a munkahelyéhez, és magas szinten tudjon teljesíteni.

Gönczi Gábor műsorvezető saját életpéldáját osztotta meg a közönséggel: A túlsúly a múlté – lemondások nélkül egészségesen címmel. Soóky Andrea tréner a személyre szabott motivációhoz adott útmutatót, illetve szakemberek beszéltek arról, hogyan előzhető meg az ülőmunka okozta egészségkárosodás, tanácsokat adtak a munkahelyen is végezhető mozgásformákról, például az irodai masszázsról, a jógáról.

Szó volt arról is, hogy a munkaerő megtartásában és a lojalitás növelésében fontos szerepe van az olyan juttatásoknak is, amelyekkel a munkavállalók egészségügyi kiadásait finanszírozhatják. Az Egészségtudatos vezető, egészséges munkatárs – sikeres vállalkozás alcímet viselő programsorozatban szó volt többek mellett az étkezés, a mozgás, a lélekápolás, a stressz és a motiváció jelentőségéről.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az életmentés mellett beszélt az egészségmegőrzés és a lelki egyensúly megőrzéséről is. A nagy érdeklődés mellett zajlott egész napos program során sok kérdésre választ kaphattak a résztvevők, és tapasztalatcserére is volt lehetőség.

Szerző: Földvári Gabriella
TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #egészség |
likeold
a fb oldalunkat