Egészséget mindenkinek!

Győr+
2023.04.10. 15:50

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2023. április 7-én ünnepli fennállásának 75. születésnapját, amely egyben az egészség világnapja is. Ezen a napon a WHO egy népegészségügyi szempontból fontos témára hívja fel a figyelmet. A jubileumi év jelmondata „Egészséget mindenkinek!”.

Az egészséghez való jog alapvető emberi jog. Mindenkinek hozzáférést kell biztosítani a szükséges egészségügyi szolgáltatásokhoz, amikor és ahol szüksége van rá, anélkül, hogy ez anyagi nehézségeket okozzon számára. Az „Egészséget mindenkinek” elképzelése szerint minden ember egészségben él, hogy teljes életet élhessen, egy békés, virágzó és fenntartható világban.

Az WHO 75. évfordulója lehetőséget biztosít arra, hogy visszaemlékezzünk azokra a népegészségügyi sikerekre, melyek hozzájárultak az életminőség javításához az elmúlt hét évtizedben. Emellett lehetőség arra is, hogy cselekvésre ösztönözzön annak érdekében, hogy megküzdjünk a jelen és a jövő egészségi kihívásaival.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata WHO Egészséges Városok Programirodája a világnap apropóján idén 28. alkalommal rendezi meg Egészség-Piac rendezvénysorozatát Győr több városrészében, melyek dátumáról a későbbiekben itt is értesítik a lakosságot.

Az első rendezvény április 15-én, szombaton 9 és 12 óra között Gyárvárosban, a Gyárvárosi Általános Iskolában (Vágóhíd utca 4.) lesz.