A nyugalom és az idegeskedés mentes élet a hosszú élet titka - vallja Józsi bácsi

„Egész életemben boldog voltam”

Fotó: O. Jakócs Péter
Garamvölgyi Imre
2020.08.26. 19:39

A nyugalom és az idegeskedés mentes élet a hosszú élet titka." - vallja a kilencvenedik évét augusztus 26-án betöltő Ludvig József. Az idős győri polgárt dr. Szálasy László képviselő köszöntötte fel adyvárosi otthonában a miniszterelnök és a polgármester nevében.

1930. augusztus 26-án látta meg a napvilágot Ludvig József. Kilencvenedik születésnapján az a dr. Szálasi László köszöntötte fel, aki 10 évvel ezelőtt megoperálta a kezét. Az ünnepelt egyből felismerte egykori orvosát, aki most Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét és a Városháza ajándékait hozta el az adyvárosi panellakásba. A képviselő köszöntője után, Józsi bácsi hamiskás mosollyal az arcán elárulta azt, hogy van kapcsolata a polgármesterrel is, hisz néhány évvel ezelőtt dr. Dézsi Csaba András végezte el a szívkatéterezését. 

A kilencven éves ember minden reggel hatkor kel, saját maga készíti el a reggelijét, a kávéját és el is mosogat. Délelőtt tévét néz, újságot olvas, majd dél körül csendes pihenőt tart. Mint mondja ez után úgy érzi magát, mintha ismét 20 éves lenne. Délutánra már egészen fitt, ilyenkor sétál is egy picit a ház körüli zöldövezetben. Az elmúlt 90 évből pedig a családjára emlékszik a legjobb szívvel. 

“A legbüszkébb a családomra vagyok. Egész életemben boldog voltam, mert nagyon szép családom volt. Szerettem volna, ha itt lett volna ma mindenki, azt is terveztük, hogy együtt leszünk, de kétségbe estek a vírustól, így mindenki külön-külön fog jönni. “

Ludvig Józsefnek tanácsai is vannak a mai fiataloknak, azt üzeni a kilencvenéves többszörös nagy- és üknagyapa: “Szeressétek egymást és a szüleiteket. Minden nehézséget tegyetek félre, beszéljétek meg egymással, és ne hagyjátok, hogy a fejetek fölött összefusson a baj meg a bánat.”

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri önkormányzat | #ünnep |