Hirdetés
Állatvédelem

Ebösszeírás lesz Győrben

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.06.28. 11:36

A gondos gazda nemcsak kedvence életkörülményeire, hanem a tartásával kapcsolatos adminisztrációra is odafigyel!

Hirdetés

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírása értelmében a települési önkormányzatok az ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel ebösszeírást kötelesek tartani.  

Az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráshoz köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani, annak elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után, melynek minimális összege 30.000 ft.

Hirdetés

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a törvényi kötelezettségének eleget téve 2022. július 1. – 2022. december 31. között végzi el a Győr közigazgatási területén tartott ebek összeírását, amely az ebtartók bejelentése alapján – önbevallásos módszerrel – történik.

Az összeírólapon szereplő adatok a kutya oltási könyvéből kitölthetők. Az ebösszeírással kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség a korábbi összeírás során már bejelentett, illetve oltással és transzponderrel rendelkező állatokra is vonatkozik.

Az adatszolgáltatás legegyszerűbb módja a bejelentés elektronikus űrlapon történő kitöltése. Az adatlap letölthető továbbá a ERRŐL az oldalról, valamint beszerezhető és leadható a Polgármesteri Hivatal Győr, Honvéd liget 1. szám alatti épületének portáján, a Hivatal Ménfőcsanaki, Gyirmóti és Győrszentiváni Lakossági Információs Irodáiban, a Család- és Gyermekjóléti Központ irodáiban, a győri Fressnapf üzleteiben, a Győri Állatmenhelyen, illetve az eboltásban együttműködő állatorvosoknál. Az állatorvosok listája EZEN a linken tekinthető meg. 

A kitöltött adatlapokat postai úton a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Osztályának címezve (9002 Győr, PF: 56.), vagy e-mailben az ebosszeiras@gyor-ph.hu e-mail címre lehet beküldeni.

Az ebösszeírással kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató ITT tekinthető meg.

Kapcsolódó témák: #állatvédelem | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat