Oltási helyzet

Dugót okoznak az autósok az oltóponton

Fotó: Győr+
Garamvölgyi Imre
2021.04.09. 15:36

Zajlik a tömeges oltás a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház oltópontjain. A vakcinára várakozók sok esetben autóval érkeznek a kórházba, amivel komoly fennakadásokat okoznak az egészségügyi intézmény területén. Akadályozzák a mentők, az egészségügyi személyzet, valamint az oltakozók biztonságos mozgását is. A kórház vezetősége arra kéri az autóval érkezőket, hogy parkolásra használják a Vasvári Pál utcai parkolólemezt, ahol ingyenesen állhatnak meg a védőoltás idejére. Péntektől egyébként már két oltóponton adják be a vakcinákat a győri kórházban.

Hiába a szabályosan kihelyezett tilótábla a kórház sürgősségi osztálya előtt, a „C” épületben kialakított oltópont elé rendszeresen bekanyarodnak az oltásra érkezők gépkocsival, sőt sokan még az autójukat is ott hagyják a szűk körforgalomban, amíg megkapják a vakcinát. Ez, a reggeli időszakban, amikor a legtöbben érkeznek az oltópontra, komoly közlekedési dugókat okoz a kórház területén, akadályozza a mentők mozgását, valamint veszélybe sodorhatja az oltásra várakozókat is.

Dr. Villányi Balázs az intézmény orvos-igazgatója felhívta az oltásra érkezők figyelmét, hogy parkolásra a kórház melletti parkolólemezt vegyék igénybe.

„A Petz Lajos Parkolóházból, ha idős, mozgásában korlátozott személyt kell eljuttatni az oltópontra, akkor rendelkezésre állnak 100 forintos érmével működő betegszállító kocsik, a fiatalabbaknak pedig nem okozhat gondot pár száz méteres séta.”

Az oltópontok megközelítését gondosan kitáblázták, a kórház falán, illetve az aszfaltra festett piros nyilak vezetik a páncienseket az ellátás helye felé. Péntektől egyébként már két oltóponton látják el a regisztráltak oltását.

„A biztonságos elkülönítés érdekében péntektől, már két oltóközpont működik a kórházunkban. Az egyik a C-épület, a másik pedig az E-épület földszintjén, ami egyébként a szülészet épülete. Amikor ide érkezik valaki, akkor vagy a portaszolgálat, vagy a nekunk nagy segítséget nyújtó, szolgálatban lévő katonák fogják útba igazítani, hogy hol kaphatják meg a vakcinát.” – tájékoztatott dr. Villányi Balázs.

Az orvos-igazgató hozzátette, nem érdemes az oltásra túl hamar érkezni a kórházba, hisz akkor megnő a várakozási idő. A hétvégén egyébként kiemelkedően magas forgalomra számítanak, ezért nyomatékosan kérnek mindenkit, csak indokolt esetben használják a Magyar utcai autós bejáratot.

TV-s szerkesztő: Garamvölgyi Imre

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri kórház | #Járványhelyzet | #oltás |