Hirdetés
Rendőrség

Hamarosan drónt is bevetnek a zebrán szabálytalankodók ellen

Fotó: Győr+
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.17. 11:51

Sok a szabálytalanság és az abból adódó baleset is Győrben, a gyalogátkelőhelyek környékén. Ezért a megyei rendőrség és a baleset-megelőzési bizottság kiemelt figyelmet szentel a zebrák ellenőrzésének, főleg a reggeli csúcsidőben, amikor a szokásosnál is jóval többen közlekednek a városban. Csütörtök reggel a Tihanyi út-Kassák utca sarkán található gyalogátkelőnél ellenőriztek az egyenruhások és szűrték ki a szabálytalankodókat.

Hirdetés

„Tapasztalataink szerint sajnos sok autós és gyalogos is roppant figyelmetlen, főleg a reggeli csúcsidőben, amikor amúgy is még nagyobb a forgalom és a fejetlenség is az utakon” – mondta a Győr+ Médiának Deák Norbert. „Itt, a Tihanyi Árpád út és Kassák Lajos utca kereszteződésénél, a kórház mellett egész nap nagy a gyalogosforgalom, sajnos januárban is volt már itt baleset, ezért itt ellenőrzünk” – tette hozzá a Gy-M-S Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója.

„Az autósok figyelmetlenek, de sokszor a gyalogosok is ludasak abban, hogy baj történik, nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet a fokozott óvatosságra a gyalogátkelőhelyek közelében” – emelte ki a főhadnagy. „Ha egy autós nem tartja be a szabályokat a zebra közelében, akkor akár 15 ezer forint bírsággal és 6 büntetőponttal is számolhat a sofőr” – hangsúlyozta Deák Norbert.

Hirdetés

„Hosszútávon is kiemelten odafigyelünk a gyalogátkelőhelyek, de különösen a gyalogosok biztonságára, ennek érdekében a következő időszakban egy értékes drónt is bevetünk majd az akciók keretében” – mondta a főelőadó. Amint az időjárás is engedi, felszáll majd a szerkezet, a nem mindennapi közlekedésbiztonsági akcióról pedig a Győr+ Média is beszámol.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #biztonság | #ellenőrzés | #közlekedés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat