Hirdetés
Még többet adni és segíteni

Dr. Pergel Elza: mindig a jót, a hasznosat, a célszerűt kell képviselni

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2022.01.12. 15:11

„Csodálatosan félelmetes" évet zártunk, az új évben pedig azon leszünk, hogy még jobban és még többet adjunk. - ezt mondta a Győr+ Médiának dr. Pergel Elza alpolgármester. A városvezető kiemelte, hogy a pandémiás helyzetben mind a legkisebbekkel, mind az idősekkel, valamint a rászorulókkal foglalkozó intézmények is kiválóan helytálltak, hiszen az itt dolgozók nem tehették meg, hogy visszavonuljanak.

Hirdetés

„Csodálatos volt, félelmetes volt, bonyolult volt. Mindegyiknek megvan a maga miértje.” Így kezdte gondolatait a 2021-es évről dr. Pergel Elza, alpolgármester, aki úgy fogalmazott: „Megmérettettünk és úgy gondolom, hogy nem vallottunk szégyent.”.

Az alpolgármester egyelőre optimista az új évet illetően, de arról is beszámolt, hogy bizonyos keretek adottak, ebből szinte lehetetlen kilépni, ennek ellenére megpróbálják minden területen kihozni a maximumot.

Hirdetés

Kiemelte, hogy a szociális ágazatban tevékenykedő városi intézmények maximálisan helytálltak. Bár többségük – így például a bölcsődék, óvodák, idősek otthona is – a pandémia miatt be kellett, hogy zárjon egy időre, az ott folyó munka nem állhatott meg, az ott dolgozóknak pedig folyamatosan helyt kellett állniuk, hiszen a segítségükre a munkájukra ugyanúgy szükség volt.

Az idősek és a rászorulók kapcsán a városvezető hozzátette, hogy a számuk nem csökken, a gondoskodásra pedig az év minden napján szükségük van.

Ez egy olyan feladatellátás aminek egyrészt örülünk, mert mi tehetünk értük, a mi eredményünknek tekinthető, ha ők jól érzik magukat és elégedettek. Ám nagyon nehéz feladat akkor, amikor megnehezített körülmények között, óriási létszámhiánnyal küszködve a járvány miatt mégis meg kell oldanunk.” -hangsúlyozta a politikus, aki hozzátette, hogy 20222-ben ezt még jobban szeretnék csinálni. 

“Még többet adni, még többet segíteni, még több családnak a kezét fogni, és akkor elérhetjük talán azt, hogy Győr város jó híre nem csak megmarad, hanem tovább fényesedik.” 

Az újévben is támogatni fogják az intézmények ötleteit és célkitűzéseit is, dr. Pergel Elza szerint jó és tapasztalt vezetőkkel van dolga, így mindenki meg tudja érteni meddig ér a költségvetés takarója.

„Lehet, hogy valamire nem lesz elég pénz, de lehet, hogy kevesebből is ugyanazt a minőséget tudjuk adni, mert lehet, hogy nem pénzt, hanem szívet meg lelket adunk hozzá.” Az alpolgármester azt is elmondta: hogy minden tekintetben a város polgárainak érdekeit szolgálják és hozzá, ahogy a polgármesterhez is bármikor fordulhat az ötleteivel és a meglátásaival. 

Dr. Pergel Elza már két éve, egyetlen női városvezetőként tölti be alpolgármesteri pozícióját, amit nagy kihívásnak tart, de próbál megfelelni a saját  és a városlakók elvárásainak is. „Mindig a jót, a hasznosat és a célszerűt kell képviselni.” – nyilatkozta az alpolgármester, aki ezek mentén hoz döntéseket és ha valamiről eltérő véleménye van azt kimondja és kiáll mellette. 

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat