Dr. Merkely Béla és dr. Palkovics László az MCC-ben

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.05.25. 20:15

Dr. Merkely Béla és dr. Palkovics László voltak a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjának vendégei szombaton kora este.

A Semmelweis Egyetem rektora és a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány elnöke egy-egy előadást tartott az érdeklődőknek arról, mit jelent számukra a mentor-tanítvány kapcsolat, mindezt saját pályájukon keresztül érzékeltették, így betekintést engedtek szakmai és személyes kapcsolataik dinamikájába.

Az egyéni prezentációkat követően jó hangulatú beszélgetés következett, ahol szóba kerültek napjaink globális egészségügyi kihívásai, a koronavírus-járvány tapasztalatai, de az is kiderült, hogyan lendült fel Magyarországon a hadiipar.

„Az mrns-technológia birtokában, ha az engedélyeztetések nem lesznek ilyen lassúak, a kórokozó identifikálásától számított három hónapon belül elő lehet állítani a vakcinát, ez pedig érthető módon meg tudja állítani a fertőzést” – felelte dr. Merkely Béla arra a kérdésre, kell a közeljövőben olyan járványtól tartani, mint amilyet a koronavírus okozott.

Dr. Palkovics László az ország hadiiparának fejlesztéseiről és a fegyvergyárak létesítéséről úgy vélekedett, 2030-ra akár a 2500 milliárd forintos éves forgalmat is elérhetik a most felfutó gyártásokkal. A beszélgetés követően a nézőknek lehetőségük volt kérdezni a vendégektől. 

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid