Reggeli vizit

Dr. Dézsi: oltani, oltani, oltani!

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.03.18. 08:35

A szokásoknak megfelelően, ezen a csütörtökön is vendégként köszönthettük a Győr+ Rádió stúdiójában dr. Dézsi Csaba Andrást, aki kéthetente polgármesteri vizitre érkezik, hogy beszámoljon a városi érintő legfontosabb aktualitásokról.

A legfontosabb üzenet ma: oltani, oltani, oltani. Akit hívnak, menjen el az oltásra, és vegye fel a vakcinát. Az a jó oltás, amit már beadtak” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András rögtön az adás legelején.

„Nagyon erős a harmadik hullám az egész országban és a régióban is. Ugyanakkor nem igaz, hogy Győr városa lenne a legfertőzöttebb terület. Országosan a harmadikok vagyunk, ami szintén nem jó hír, de ez a város adottságaiból adódik. Sokan, sokfelől érkeznek hozzánk.”

Győr polgármestere emlékeztetett rá: most is ugyanazokat a védelmi intézkedéseket kell betartani, mint eddig. A lényeg, hogy az egyéni védekezés szabályait fegyelmezetten megtartsuk, illetve a mostani harmadik hullámban jobban kell figyelnünk a fiatalabbakra is, hiszen őket is komolyan érinti a járvány.

Hallgatói kérdésre dr. Dézsi Csaba András elmondta: óriási tömeget kell beoltani, aminek van egy menetrendje, amelyet világosan meghatározott az operatív törzs, hozzátéve, hogy az oltásokat helyben a kormányhivatal szervezi.

Ezt követően egy betelefonáló megkeresésére polgármester azonnal segítséget ígért egy önkéntesek által szervezett városi szemétszedéshez. A város első embere aláhúzta: nagyon fontos dolog, hogy ilyen aktív és környezettudatos emberek vannak Győrben.

Az adás további részében szó esett a szeszgyárban tett látogatásról, amelyről itt számoltunk be részletesebben.

A polgármester kiemelte: lépésről lépésre kell szembesíteniük az illetéseket azzal, milyen felelősségük van ezen a területen, ám mindjárt hozzátette azt is: a gyár több száz győri családnak biztosít megélhetést és a város ipartörténetének szerves része. Emlékeztetett arra is: a szeszgyár a közelmúltban a járvány elleni védekezésbe is remekül bekapcsolódott, amikor fertőtlenítőszerek gyártásával bővítette termék-palettáját. Ezzel együtt is megismételte: érvényesíteni fogják a lakosság kérését, és megoldást találnak a nemkívánatos szaghatásokra.

Az adás előtt több kérdés is érkezett a sárási fejlesztésekkel kapcsolatban. Dr. Dézsi Csaba András kijelentette: „Sárás szívügyem!” Megígértem, hogy megoldjuk az itteni utak problémáját és a terület fejlesztését. Mint mondta, a terület átadása után kedden útfelújítási munkálatok kezdődtek. (A 125 milliós útfejlesztés elindulásáról itt számoltunk be.) A második ütem megvalósításáról pedig már megjelentek a pályázatok.

A polgármester végül hozzátette: nemcsak az emberek, hanem Győr városa és a város zöld közterületei is nagyon várják már az igazi tavaszt: a virágosítási program az idei évben sem marad el, a jó idő beköszöntével ismét megszépült közterületeket vehetnek majd birtokukba a helyiek.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ Rádió | #Győr+TV | #Reggeli vizit |