Hirdetés
Polgármesteri vizit

Dr. Dézsi: nem lehetünk mindig a legjobbak, de törekedni kell rá!

P. Csapucha Adrienn
2022.06.09. 07:40

Esős reggelen ismét a Győr+ Rádióba látogatott dr. Dézsi Csaba András. A polgármesteri viziten a városvezető az aktuális teendők mellett beszélt a közelgő fesztiválokról, valamint arról is, hogy nagyon büszke a sportolókra, akik komoly teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban is.

Hirdetés

A csapadékos időjárással összefüggésben a polgármester a napokban felkereste a Pannon-Víz vezérigazgatóját, Rácz Attilát, akivel ismét megnézték a csatornarendszert, nem véletlenül. “Idén megint voltak és vannak olyan városrészek, amelyek sajnos elúsznak egy nagyobb esőzéskor. Mikor hajnalban ezt észleltem azonnal elkezdtem hívogatni az illetékeseket. Bevezettük azt a munkát ami korábban nem volt, mégpedig a sarazást, de ez egy picit megbicsaklott, ezért ezt a tevékenységet intenzívebben el kell kezdeni ismét. Keressük az okát a problémának, hogy miért kevés a csapadékvíz elvezetési kapacitás. 2 méter mélyen mentünk le a nádorvárosi keleti-átemelőhöz, ahol kiderült, hogy több szivattyú van, de az egyik szivattyúból induló cső nincs összekötve a vezetékkel, így nagyjából 500 méteren keresztül kellene elvezetni ezt a vezetéket, hogy a szennyvíztisztítóba eljusson. Ez a beruházás 180-200 millió forintos költség lenne a szakemberek becslése szerint, ezt a költséget pedig nem egyszerű előteremteni, főleg a mostani helyzetben” – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy szeretné megvédeni a szakembereket, hiszen becsületesen végzik a dolgukat, igyekeznek, keresik az okokat. “A tökéletesen ki nem épített rendszer, amit annak idején megspóroltak, sajnos ezt az állapotot eredményezi” – tette hozzá dr. Dézsi.

Ugyancsak a napokban egy másik fontos kérdés is fókuszba került, a polgármester kedden szakmai egyeztetésre hívta össze a város cégeit, hogy a takarékossági intézkedésekről beszéljenek. “Az önkormányzati fenntartású intézmények 4-5-szörös áremelkedéssel kapják majd az energiát. Át kell gondolnunk, hogy az energiafogyasztó helyeknél milyen takarékossági megoldások lehetségesek. A világítás korszerűsítés is aktuális lenne, ami 2,5 milliárd forintos fejlesztéssel járna, ám jelenleg még a korszerűsítés hiányában napi szinten több mint 1,3 millió forinttal nagyobb a kiadása a városnak” – ismertette a városvezető.

Hirdetés

Dr. Dézsi egyúttal megköszönte mindenkinek, hogy a nehéz időkben, mint amilyen a járványhelyzet is volt, közös összefogással helyt állt Győr, ám most a háború okozta válság az energiapiacot is érinti, így az energiahordozók ára a négy-ötszöröse lett, ami nagy terhet ró a városra is.

Könnyedebb témára terelődött a szó, a “Beszélgess a polgármesterrel” sorozatról kérdezték a műsorvezetők vendégüket. “Komoly dolgokról beszélgettünk Yaminával, öröm volt számomra, hogy a fiatalok is ilyen aktívan részt vettek az interakcióban. Két éve már el akartuk kezdeni a sorozatot, a járvány azonban keresztülhúzta a számításainkat, de szeptemberben biztosan folytatjuk, hiszen így közelebb kerülhetünk ehhez a generációhoz, a fiatalok el tudják mondani, hogyan látják Győr jövőjét – fogalmazott dr. Dézsi. A városvezető ugyanakkor elmondta, hogy az idősebb generációt könnyebb elérni és megszólítani, de a fiataloknak is van igényük az alaposabb beszélgetésekre.

A műsor második felében a közelgő Győrkőcfesztiválról beszélt a városvezető. Magyarország legjobb gyermekfesztiválja ez, várunk mindenkit szeretettel, több mint 10 helyszínen. Kocsis Rozi és csapata kiváló munkát végez, két év után végre újraélesztjük a fesztivált” – mondta a polgármester. Fesztiválnál maradva rámutatott, hogy a Magna Cum Laude érkezik a Nyárnyitóra, ahol a polgármesterrel közösen egy produkcióval is készül az együttes.

A sport sem maradhatott el ezen a reggelen. “Minden sportolóra büszke vagyok, hiszen ha nem is érnek el eredményeket, a munka benne van a háttérben. A focista és a kézis lányokra nagyon büszke vagyok. Nem lehetünk mindig a legjobbak, de törekedni kell rá. Megyünk előre! De ide sorolhatnám még az úszókat, vagy akár az evezősöket, tényleg zsebeljük be a sikereket, ez nagy büszkesége Győrnek” – hangsúlyozta dr. Dézsi, majd kiemelte, hogy nagy eséllyel magyar, azon belül is győri lesz a európai judo szövetség elnöke, mégpedig Tóth László, ez pedig nagy mérföldkő a magyar judo életében is.

Dr. Dézsi a műsorban azt is elárulta, hogy a debreceni polgármesterrel történt egyeztetést követően Kecskemétre látogat tapasztalatcserére. “Az autógyártás mellett, megnézzük a közösségi közlekedést is, hogy hogyan zajlik abban a városban, hiszen most ugyan kiadunk mi is egy egyéves tendert, de jövőre tíz éves tender kiírása van tervben, hogy több cég pályázhasson, verseny lehessen ebben a szolgáltatásban” – ismertette.

A héten az események között szerepelt egy új utcanév tábla kihelyezése is, ezzel kapcsolatban pedig az utcák elnevezéséről is kifejtette véleményét a polgármester. “Dr. Kőrösi Tamás több mint 5000 gyermeknek adott életet. Fantasztikus ember volt, nemcsak szakmailag emberileg is. Verebes József pedig mindig a maximumot hozta ki azokból a sportolókból is, akik már magukban sem hittek. De említhetném Gangl Andrást is, akiről Ménfőcsanakon neveztünk el egy utcát nemrégiben. Ezeket az embereket meg kell becsülni, a nevüket fenn kell tartani, róluk az utcák elnevezése egyfajta tiszteletadás is. Természetesen ebben a témában is minden javaslatot szívesen fogadunk a győriektől!” – zárta a vizitet dr. Dézsi Csaba András.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #híradó | #önkormányzat | #polgármesteri vizit |
likeold
a fb oldalunkat