Hirdetés
Polgármesteri vizit

Dr. Dézsi: a járvány után fontos, hogy az emberek tudjanak szórakozni

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.08.19. 08:49

A ma 16 órakor nyitó Augusztus 20. Fesztivál, lánykori nevén a Marcalvárosi Búcsú helyszínéről jelentkezett augusztus 19-én a Győr+ Rádió reggeli műsora, ahova ellátogatott dr. Dézsi Csaba András polgármester is.

Hirdetés

Orosz Sanyi és Nagy Roland műsorvezető szabadtéren fogadta a vizitre érkező dr. Dézsi Csaba András polgármestert.

Orosz Sanyi először a Városháza tornyába helyezett harangokról faggatta a polgármestert, aki elmondta: egy kivételével megérkeztek a harangok, már hangolják őket. „Ez mindenki harangjátéka lesz. A minőségét javítja a győri turisztikai palettának. Több mint 100 dallamot le tud majd játszani. Megkérdezzük az itt élő embereket, hogy mi szóljon, mit zenéljen a harangjáték.„

Hirdetés

A harangokat szeptemberben adják át majd hivatalosan.

Fotó: Marcali Gábor

Nagy Roland emlékeztetett rá, egy fesztivál kezdetéről jelentkeznek.

Dr. Dézsi Csaba András hozzátette, sok-sok program van a városban. A ma induló Augusztus 20. Fesztivál, lánykori nevén Marcalvárosi búcsú is színesíti a programokat. A polgármester rámutatott, a Covid járvány után rendívül fontos, hogy az emberek tudjanak szórakozni, ki tudjanak szakadni a mindennapokból, főleg abból a félelemből, amit a járvány okozott.

Azt is hangsúlyozta, hogy ő az oltást szigorúbban szabályozná, kötelezővé tenné, mert akkor nem lenne negyedik hullám.

Dr. Dézsi Csaba András beszélt arról is, hogy sokan felháborodtak rajta, hogy korlátozva van a koncertek látogatása. Ezzel kapcsolatban leszögezte: mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el.

A fesztivál kicsit eltávolodott a házaktól, adódott a kérdés, mi lesz a szúnyogokkal. A városvezető rámutatott, a folyók városa vagyunk, valamennyire tudnunk kell, hogy ahol víz van, ott szúnyog is akad. „Gyérítjük őket minden erővel, tegnap is felszálltak a gépek, hetek-hónapok óta pedig zajlik a földi kémiai gyérítés. Hatékony volt, de biztosan vannak gócpontok.” Az embereknek is tenni kell, ezt a Győr-Szol is javasolja.

Fotó: Marcali Gábor

A beszélgetés a nemrég megtartott vakondtúrára terelődött. Óriási járatrendszer van Győr alatt – mondta a polgármester, aki maga is lement a város alá. Arra a kérdésre, hogy elképzelhető, hogy ez a járatrendszer látható lesz, a városvezető azt monda, hogy egészen biztosan.

Szóba került a Győr750 érme megjelentetése is. Dr. Dézsi Csaba András rámutatott, az érméből 40 ezer darabot vertek, aminek egy részét megvásárolta a város. Azért a fiatal korosztályt választották az érmeosztás kedvezményezettjeinek, mert szeretnék bennük erősíteni a Győrhöz tartozás érzését.

A polgármester kicsit visszacsatolt az elmúlt időszak nagy eseményére, azt mondta, hogy végig követte az olimpiát, s fantasztikus érzés volt győri érmeseknek gratulálni. Emlékeztetett rá, hogy most indul a Paralimpia, ahol szintén vannak éremesélyes győriek.

Dr. Dézsi Csaba András szerint a sportból mindig nagy példaképek kerülnek ki. Ahogy említette, neki többek között Balczó András az, aki a napokban megtisztelte egy levéllel. A városvezető azt mondta, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó, az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja arra tanította meg, hogyan kell megküzdeni az eredményekért.

Fotó: Marcali Gábor

A műsor végén kitért a beszélgetés az útfelújításokra is. A Belvárosban a szennyvízelvezetés okozza a legnagyobb gondot, pontosan az, hogy a szennyvíz és az esővíz egy csatornában megy – említette a polgármester. Hozzátette, azért hogy ezt megoldja a városvezetés, jelentős pénzt szeretnének megpályázni. “Folyik a háttérmunka.”

Zöld utca felújításával kapcsolatban dr. Dézsi Csaba András megjegyezte, a tervek még a megválasztása előtt készültek el, s nem terveztek járdát. A polgármester rámutatott, a lakók felháborodása jogos. Mivel a felújítás egy projekt keretében zajlott, először azt le kell zárni. „Utána tudunk intézkedni. Meg fogjuk oldani” – ígérte a városvezető.

Kapcsolódó témák: #polgármesteri vizit |
likeold
a fb oldalunkat