Környezetvédelem

Döbbenetes mennyiségű szemetet szedtek önkéntesek Győrszentivánon

Fotó: Szedett Szemét Facebook-csoport
Győr+
2021.04.03. 17:40

Több helyszínen, három civil szervezet és rengeteg önkéntes összefogásával indult meg a szemétszedés. A Szedett Szemét csoport korábbi akciói után most Győrszentiván környékét tisztította meg az illegálisan lerakott és eldobott hulladéktól.

Több mint 70 önkéntes, 1 furgon, 2 utánfutóskocsi, 1 Belarusz traktor utánfutóval. Több mint 300 zsák, 3 teli konténer és ami mögötte van.

– írják a Szedett Szemét Facebook-csoportban április 3-án, szombaton délután.

A nagy összefogás több egyesület munkája, a Szedett Szemét csoport, a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltók, és a Szentiváni Önkéntes Szemétszedők együtt álltak neki a hatalmas munkának.

Rengetegen egyénien vettek részt a szedésben, több résztvevő a családjával haladt végig egy-egy útvonalon.

A képen a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltók telephelye van, ahol reggel egy darab szemét sem volt, délután 4-re viszont egy szeméttelepnyi szemetet hordtunk ide a természetből – szerepel az egyik posztban, és a szöveg nem túlzó, a képeken jól látszik, hogy valóban rengeteg hulladék gyűlt össze. A szóban forgó kép:

Győr városa is az akció mellé állt zsákokkal, illetve a konténereket a Győr-Szol Zrt. biztosította. Dr. Dézsi Csaba András polgármester is támogatta a kezdeményezést.

Jövő héten kisebb feladatot vállalunk, a győri iparcsatornát tisztítjuk meg, a helyi horgászok részvételével. Csatlakozzatok Ti is!

– mutatott előre az egyik szervező posztja.

A tűzoltótelepen összegyűlt hulladékról videó is készült:

Az önkéntesek fotóiból készült galéria:

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt